דאקואז
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
עוגת מוס ביצים עם דאקואז שקדים | |
דאקואז (בצרפתית: Dacquoise) היא עוגת קינוח מהמטבח הצרפתי.
מאפיינים
העוגה עשויה משכבות של מקצפת (מרנג) שקדים ואגוזי לוז וקצפת או קרם חמאה (המרכיבים העיקריים בקרם חמאה הם חמאה וסוג כלשהו של סוכר) על בסיס ביסקוויט חמאתי.[1]
המונח דאקואז יכול להתייחס גם לשכבת מקצפת האגוזים עצמה.
העוגה בדרך כלל מוגשת צוננת ומלווה בפירות.
אטימולוגיה
העוגה לוקחת את שמה מהצורה הנקבית של המילה הצרפתית dacquoise, כלומר 'של דאקס' (Dax, Landes), עיירה בת כ-10,000 תושבים בדרום מערב צרפת באזור הבאסקי, קרוב לגבול עם ספרד.
גרסאות
צורה מסוימת של דאקואז היא marjolaine, שהמציא השף הצרפתי פרנאן פואן, שהוא ארוך ומלבני ומשלב שכבות מרנג שקדים ואגוזי לוז עם קרם חמאה שוקולד.[2]
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Child, Julia; Simone Beck (1978). Mastering the Art of French Cooking, vol. 2. Harmondsworth: Penguin Books. p. 647. ISBN 0-14-046221-X.
- ^ "What is marjolaine? The Great British Bake Off technical challenge explained". Radio Times. 5 באוקטובר 2016.
{{cite web}}
: (עזרה)
ערך זה הוא יתום, כלומר אין ערכים במכלול שמקשרים אליו. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולקשר אליו מכמה מהערכים שמכילים את המונח "דאקואז".
37815772דאקואז