דאקואז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דאקואז
Dacquoise
עוגת מוס ביצים עם דאקואז שקדים
עוגת מוס ביצים עם דאקואז שקדים

דאקואזצרפתית: Dacquoise) היא עוגת קינוח מהמטבח הצרפתי.

מאפיינים

העוגה עשויה משכבות של מקצפת (מרנג) שקדים ואגוזי לוז וקצפת או קרם חמאה (המרכיבים העיקריים בקרם חמאה הם חמאה וסוג כלשהו של סוכר) על בסיס ביסקוויט חמאתי.[1]

המונח דאקואז יכול להתייחס גם לשכבת מקצפת האגוזים עצמה.

העוגה בדרך כלל מוגשת צוננת ומלווה בפירות.

אטימולוגיה

העוגה לוקחת את שמה מהצורה הנקבית של המילה הצרפתית dacquoise, כלומר 'של דאקס' (Dax, Landes), עיירה בת כ-10,000 תושבים בדרום מערב צרפת באזור הבאסקי, קרוב לגבול עם ספרד.

גרסאות

דאקואז דיסקים לבסיסי עוגת מוס

צורה מסוימת של דאקואז היא marjolaine, שהמציא השף הצרפתי פרנאן פואן, שהוא ארוך ומלבני ומשלב שכבות מרנג שקדים ואגוזי לוז עם קרם חמאה שוקולד.[2]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דאקואז בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Child, Julia; Simone Beck (1978). Mastering the Art of French Cooking, vol. 2. Harmondsworth: Penguin Books. p. 647. ISBN 0-14-046221-X.
  2. ^ "What is marjolaine? The Great British Bake Off technical challenge explained". Radio Times. 5 באוקטובר 2016. {{cite web}}: (עזרה)



ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37815772דאקואז