אנטומופגיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אנטומופגיה (מיוונית: ἔντομον‏ éntomon = חרק, φαγεῖν‏ phagein = לאכול) היא אכילת חרקים כחלק מהתזונה. בעלי חיים ממגוון קבוצות הניזונים בלעדית מחרקים מכונים אוכלי חרקים.[1] (ישנה גם סדרת יונקים הקרויה אוכלי חרקים בשל מזונם העיקרי של חברי הסדרה.)

אכילת חרקים בקרב בני אדם נהוגה בתרבויות מסוימות ברחבי העולם (מרכז ודרום אמריקה, אפריקה, אסיה ואוסטרליה), אך בחברות אחרות זהו נוהג לא מקובל שלעיתים נחשב אף לטאבו.

היסטוריה

משוער כי בעבר חרקים תפסו מקום חשוב בתפריט האדם, בזמנים בהם לא היה לו עדיין כלי ציד או חקלאות.

עדות לכך נמצאה בניתוח קופרוליטים[2] ממערות בארצות הברית ובמקסיקו. קופרוליטים ממערות בהרי אוזרק נותחו ונמצאו בהם נמלים, זחלי חיפושיות, כינים, וקרציות.[3]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אנטומופגיה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Forest insects as food: humans bite back, הגדרה בעמוד 23
  2. ^ מאובנים של גללי בעלי חיים או צואת אדם
  3. ^ Capinera, John L. (2004). Encyclopedia of Entomology. Kluwer Academic Publishers. מסת"ב 0-7923-8670-1.



Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0