פירמידת המזון של הדיאטה הים תיכונית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פירמידת המזון של הדיאטה הים תיכונית

פירמידת המזון של הדיאטה הים תיכונית היא מדריך תזונה, שפותח על ידי הארגון Oldways Preservation Trust, על ידי בית הספר לבריאות הציבור בהרווארד (אנ') וארגון הבריאות העולמי בשנת 1993.

הפירמידה, אשר נוצרה על סמך מחקרי תזונה עדכניים, מייצגת את האופן בו צריכה להיראות תזונה בריאה ומאוזנת על פי הדיאטה הים תיכונית, ומבוססת בין היתר על דפוסי התזונה בכרתים, יוון ודרום איטליה בשנות ה-60 של המאה ה-20, בתקופה בה שיעורי המחלות הכרוניות באזורים הללו של העולם היו מהנמוכים בעולם ותוחלת החיים של האוכלוסייה המבוגרת הייתה מהגבוהות ביותר בעולם - זאת על אף שהשירותים הרפואיים שהיו זמינים באותם האזורים היו מוגבלים למדיי. ממצאים אלה התבססו בחלקם הגדול על מחקריו של המדען אנסל קיז.

מחקרים מראים כי דפוס הצריכה של הדיאטה הים תיכונית מקדם בריאות ואריכות חיים. לאורך השנים פורסמו מחקרים המראים את הקשר שבין צריכה של דיאטה ים תיכונית לבין ירידה בסיכון של היווצרות מחלות שונות, כמו מחלות ריאות, מחלת אלצהיימר וכן הגנה מפני אלרגיות ואסתמה.

ראו גם

לקריאה נוספת

  • "Understanding the Mediterranean diet. Could this be the new ‘gold standard’ for heart disease prevention?" B.M. Curtis, J.H. O’Keefe. Postgrad Med. 202 Aug; 112(2):35-8, 41-5.
  • "Protective effect of fruits, vegetables and the Mediterranean diet on asthma and allergies among children in Crete." Chatzi, L., Apostolaki, G., Bibakis, I., et al. Thorax DOI 10.1136/thx.2006.069419 (2007).
  • "Mediterranean Diet, Alzheimer Disease, and Vascular Mediation." Scarmeas, N., Stern, Y., et al. Archives of Neurology 63 (2006).


הבהרה: המידע במכלול נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה יעוץ רפואי.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27251570פירמידת המזון של הדיאטה הים תיכונית