סרין
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שם באנגלית | Serine | ||
---|---|---|---|
סימון ארוך | Ser | ||
סימון קצר | S | ||
נוסחה כימית | C3H7NO3 | ||
משקל מולקולרי | 105 גרם למול | ||
נקודה איזואלקטרית | 5.68 | ||
pKa קרבוקסיל | 2.2 | ||
pKa אמין | 9.15 | ||
pKa שייר | אין | ||
|
סרין (Serine) היא אחת מ-20 חומצות האמינו המצויות בטבע.
לסרין שייר קטן ופשוט, המורכב מקבוצת מתילן (CH2) אליה קשורה קבוצת הידרוקסיל (OH). קבוצת ההידרוקסיל מסוגלת ליצור קשרי מימן עם מולקולות מים, ולפיכך סרין היא חומצת אמינו קוטבית, ללא מטען והידרופילית.
סרין היא מחומצות האמינו השכיחות ביותר, והיא מהווה בממוצע 6.8% מכלל חומצות האמינו בחלבונים.
סרין מיוצרת בגוף מגלוקוז ומחומצות האמינו גליצין או תריאונין. סרין משמשת בין היתר לחיזוק מערכת החיסון וליצירת נוגדנים. כמו כן חשובה סרין לבניית פוספוליפידים וליצירת ממברנות התאים, חשובה למיאלין העוטה את העצבים, מסייעת לסינתוז קרטין, חשובה לייצוב הגוף כנגד תנודות חזקות בשיעור סוכר בדם. כמו כן חשובה לחילוף החומרים של בסיסים בחומר התורשתי.
סרין מצויה במוצרי בשר, במוצרי חלב, בקטניות, בקמח חיטה ועוד.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: סרין |
עשרים חומצות האמינו הסטנדרטיות הנפוצות בטבע | ||
---|---|---|
|