הרב אביעזר פילץ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב אביעזר פילץ
הרב אביעזר פילץ
הרב אביעזר פילץ
לידה 26 באוגוסט 1940 (גיל: 83)
כ"ב באב ה'ת"ש
כפר אברהם, פלשתינה (א"י)
מדינה ישראלישראל ישראל
מקום פעילות תפרח
תפקידים נוספים ראש ישיבת תושיה
תלמידיו הרב פנחס אבוחצירא
הרב אליעזר יהודה פינקל

הרב אביעזר פילץ (נולד בכ"ב באב ה'ת"ש, 26 באוגוסט 1940) הוא ראש ישיבת תושיה במושב תפרח ("ישיבת תפרח") וחבר במועצת גדולי התורה של דגל התורה.

ביוגרפיה

נולד וגדל בכפר אברהם, לרב יצחק מרדכי, ראש ישיבת "תורה ומלאכה" במקום, וגולדה-דבורה פילץ. למד בצעירותו בישיבת אור ישראל לצעירים ולאחר מכן בישיבת חברון בירושלים. בתחילת שנות ה-60 נישא לאפרת, בתו של הדיין הרב יצחק מאיר בן מנחם-פצינר, חתנו של רבי איסר זלמן מלצר. באירוסיו שנערכו בפתח תקווה נכח דוד הכלה רבי אהרן קוטלר, ששהה באותה עת בביקור בישראל. בתקופת אירוסיו למד במשך כשנה בישיבת לייקווד  אצל הרב קוטלר. לאחר נישואיו התגורר בביתו של סב אשתו הרב איסר זלמן מלצר בשכונת בתי ברוידא בירושלים ולמד בכולל של בוגרי ישיבת חברון בשכונת גבעת שאול בירושלים.

בשנות ה-70 הצטרף לצוות הרבנים של ישיבת תושיה במושב תפרח בראשות הרב יעקב פרידמן, וכעבור זמן התמנה לעמוד בראשות הישיבה. בהשראתו מתאפיינת הישיבה בהקפדה בענייני הלכה, באווירה של הסתפקות במועט ובהתמדה ושקיעות בלימוד התורה. לישיבה תקנות רבות אשר מטרתן לשמר את הצביון הייחודי של הישיבה. עם השנים צירף לצוות הישיבה את גיסו הרב מנחם בן-מנחם ואת תלמידיו הרב יעקב שיינברג הרב דניאל ארנפרוינד והרב יששכר ברנשטיין. במהלך השנים הקים הרב פילץ מוסדות נוספים בתפרח ובהם ישיבה קטנה בראשות תלמידו הרב בצלאל גנצרסקי.

בשנת ה'תשע"ג פתח הרב פילץ סניף בעיר בית שמש בשם "נתיבות התורה", בראשות הרב יוסף רובינשטיין. הרב פילץ הוא נשיא הסניף ובשנים הראשונות של הישיבה מסר בה אחת לשבועיים שיעור כללי.

בי"ח בכסלו תשפ"א צורף כחבר למועצת גדולי התורה של דגל התורה[1].

בין תלמידיו: הרב פנחס אבוחצירא והרב אליעזר יהודה פינקל ראש ישיבת מיר.

משנתו

הרב פילץ דוגל בקו ההשקפתי השמרני של הרב שך, שהיה קרוב משפחתו. הוא בעל השפעה על קהילות ומוסדות תורה, בעיקר בדרום הארץ. הוא מורה דרכה של ישיבת רכסים, בראשות הרב אליהו ציון סופר.

במבצעי צה"ל, "עופרת יצוקה" ו"עמוד ענן", הורה על המשך לימודים סדירים של הישיבה, למרות שאין כמות מספקת של מקלטים, על פי הוראת רבי חיים קניבסקי.

לקראת ההתנתקות התבטא בשיחה שהעביר לבני ישיבתו כי אילולא צער המשפחות היה ראוי שהמפונים יחגגו "יום טוב" על כך "שנגאלו מן העבודה הזרה של הציונות"[2].

הרב פילץ נאם בעצרת רבבות של "דגל התורה" שהתקיימה בעיר בני ברק לקראת הבחירות לכנסת העשרים ודיבר בחריפות בגנות מדינת ישראל והציונות[3].

בשבועות הראשונים של התפרצות הקורונה בישראל, הורה להמשיך את הלימודים בישיבה כרגיל על פי הוראת רבי חיים קניבסקי, למרות הוראת משרד הבריאות לסגור את הישיבה[4][5]. כתוצאה מכך נדבקו כ-35 מתלמידי הישיבה[6]

משפחתו

נשוי לאפרת פילץ, מחנכת במכללת אופקים. הם הורים לשני בנים.    

  • הרב מאיר, מחבר ספרי "אורי וישעי" על התלמוד, וראש כולל "בית ישראל" בירושלים[7].  
  • הרב איסר זלמן, חתנו של הרב בנימין קרליבך[8].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0