הרב פנחס אבוחצירא

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב פנחס אבוחצירא
אין תמונה חופשית
לידה 14 בפברואר 1977 (גיל: 47)
כ"ו בשבט תשל"ז
אשדוד ישראל
מקום פעילות באר שבע
השתייכות חרדים ספרדים, משפחת אבוחצירא
תפקידים נוספים רב שכונה
רבותיו אביו, רבי יששכר מאיר, הרב אביעזר פילץ, הרב אליהו אליעזר יעקובזון, רבי משה שפירא

הרב פנחס אבוחצירא (נולד בכ"ו בשבט תשל"ז, 14 בפברואר 1977) הוא רב שכונה ה' בבאר שבע וראש כולל בעיר. לאחר הירצחו של אביו המקובל רבי אלעזר אבוחצירא, מונה למלא את מקומו ולנהל את מוסדות החצר.

ביוגרפיה

נולד באשדוד לאדמו"ר רבי אלעזר אבוחצירא ולרבנית דבורה. סנדקו היה סבו, רבי מאיר, שקרא לו את השם פנחס[1]. בשנותיו הראשונות התגוררה המשפחה באשדוד. עם מותם של סבו האמור, וכן אבי סבו, הבבא סאלי, ב-1983, עבר אביו רבי אלעזר ופתח את חצרו בבאר שבע.

הוא חונך מילדותו במוסדות ליטאים-אשכנזים: תלמוד תורה במושב תפרח, ישיבת "אבן האזל" בנתיבות (שהייתה בנשיאותו של הרב יששכר מאיר) וישיבת תפרח, שם למד בין היתר מהרב אביעזר פילץ ומרב המושב הרב אליהו אליעזר יעקובזון שאותו הוא מחשיב כרבו. הוא מיעט לצאת מהישיבה ולדברי חבריו כשהיה זקוק למשהו, עוזרים נסעו אליו לישיבה[2]. נישא לתמר בת מאיר אוחנה מירושלים ולזוג מספר ילדים. לאחר נישואיו התמנה כרב שכונה ה' בבאר שבע.

באמצע העשור הראשון של המאה ה-21 החל לשמש כראש מוסדות "יגל יעקב ישמח ישראל" בנשיאות אביו. הוא פתח כולל אברכים בראשותו. המוסדות כוללים תלמוד תורה וגני ילדים.

אחיו, עמרם אבוחצירא, משמש כעוזרו בניהול החצר.

ממשיכו של אביו

לאחר רצח אביו, בכ"ז בתמוז תשע"א, הוכתר כיורשו ובמסע ההלוויה קרא הרב עובדיה יוסף המנוח "הניח בן צדיק שיגדיל את התורה של אביו".

סגנונו שונה מעט מסגנונו של אביו והדבר ניכר גם בחיצוניותו. אביו לבש גלימה מרוקאית מסורתית וכיסה אף את עיניו בכל מקום ציבורי. הרב פנחס לובש חליפה קצרה ומגבעת פשוטה הנפוצה אצל בחורי ישיבות. הוא מוסר שעורים ברבים, דבר שאביו נמנע ממנו. סגנון לימודו נוטה לכיוון הליטאי.

הרב אבוחצירא ירש את מוסדותיו של אביו, שערכם הוערך בשנת 2011 על פי דה מרקר ומעריב בין שמונים מיליון דולר למאה מיליון דולר. יוסי בר מוחא העריך בשנת 2012 את שווי הונו בלמעלה ממיליארד ש"ח[3].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0