מאפין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאפינס בתנור

מַאפִין (Muffin; לפי האקדמיה ללשון העברית יש לומר מוּפִין) הוא עוגה אישית עגולה האפויה בתבנית משוקעת, כלומר עם מספר שקעים. המאפין נקרא גם "תופין".

סוגי מאפינים

מאפין אוכמניות

המאפין המקורי נוצר באנגליה בסביבות המאה ה-11. "מאפין אנגלי" הוא שטוח ומופק על ידי החמצת שמרים. כיום השם מאפין מציין בעיקר את המאפין האמריקאי שהוא פיתוח מהמאה ה-19 אשר התאפשר בעקבות המצאת אבקת האפייה. לרוב מערבבים בבלילה תוספת כגון אוכמניות או שברי (פיצפוצי) שוקולד.

קאפקייקס

קאפקייקס

קאפקייק (לפי האקדמיה ללשון העברית: עוּגוֹנִית[1]) הוא וריאציה של המאפין המתאפיינת בבלילה של עוגה בחושה ללא תוספות, לעומת המאפין הרגיל שעשוי מבצק הקרוב יותר ללחם ומכיל תוספות. כמו כן, הקאפקייק מזוגג ומקושט, מוגש בגביע נייר, ולרוב קטן יותר בגודלו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0