מאפין
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מַאפִין (Muffin; לפי האקדמיה ללשון העברית יש לומר מוּפִין) הוא עוגה אישית עגולה האפויה בתבנית משוקעת, כלומר עם מספר שקעים. המאפין נקרא גם "תופין".
סוגי מאפינים
המאפין המקורי נוצר באנגליה בסביבות המאה ה-11. "מאפין אנגלי" הוא שטוח ומופק על ידי החמצת שמרים. כיום השם מאפין מציין בעיקר את המאפין האמריקאי שהוא פיתוח מהמאה ה-19 אשר התאפשר בעקבות המצאת אבקת האפייה. לרוב מערבבים בבלילה תוספת כגון אוכמניות או שברי (פיצפוצי) שוקולד.
קאפקייקס
קאפקייק (לפי האקדמיה ללשון העברית: עוּגוֹנִית[1]) הוא וריאציה של המאפין המתאפיינת בבלילה של עוגה בחושה ללא תוספות, לעומת המאפין הרגיל שעשוי מבצק הקרוב יותר ללחם ומכיל תוספות. כמו כן, הקאפקייק מזוגג ומקושט, מוגש בגביע נייר, ולרוב קטן יותר בגודלו.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: עוגונית |
ספר לימוד בוויקיספר: מתכון למאפינס שוקולד |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: מאפינים |
- מאפינס ניו-יורק באתר "מתכונים"
- מאפינס שזיפים באתר "הכל טעים"
הערות שוליים
- ^ מליאת האקדמיה ללשון העברית אישרה מילים בשימוש כללי, באתר האקדמיה