קרם בוואריה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קרם בוואריה (בצרפתית: Crème bavaroise) הוא שמו של קינוח קרמי ממקור צרפתי, הקרוי על שם מדינת בוואריה שבגרמניה.
קינוח זה מבוסס על קינוח בווארי מסורתי העשוי מקרם המקורר בתבנית ונהפך על צלחת הגשה.
ניתן לעשות שימוש בקרם זה למילוי סופגניות או כחלק מהקינוח שארלוט.
בשנות ה-80 של המאה ה-20 היה קרם בוואריה קינוח אופנתי במסעדות ישראליות. בישראל קיימת גם גרסה תעשייתית שלו - אבקה להכנה מהירה של הקרם.
קישורים חיצוניים
- קרם בוואריה, מאתר "שום, פלפל ושמן זית"
- קרם בוואריה וניל - מתכון בסיסי, מאתר "על השולחן"