פנקוטה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פנקוטה (באיטלקית: Panna cotta) קינוח איטלקי קלאסי המבוסס על שמנת, ג'לטין, סוכר ווניל. הכנת הפנקוטה כוללת בישול של השמנת, הסוכר והוניל יחדיו ולאחר מכן הוספת הג'לטין כשהוא מומס. הפנקוטה מוגשת לאחר קירור במרקם של רפרפת.
מוצא הפנקוטה הוא בצפון איטליה באזור פיימונטה, כאשר ישנה מחלוקת על הופעתה הראשונית אך ניתן לומר בבירור כי היא מוזכרת בספרי הבישול האיטלקיים כבר משנת 1960.
כיום, לפנקוטה ישנם סגנונות רבים ושונים כאשר כלל המתכונים הללו מבוססים על הרכיבים המצוינים מעלה. ברוב הוריאציות החדשות המתכונים כוללים רוטב (כמו למשל קרמל \ דבש וכו') או קולי.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: פנקוטה |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פנקוטה |
- פנקוטה, באתר האיטלקי של ג'אקומו
- מרק שולמן, פנקוטה(הקישור אינו פעיל), באתר וואלה
- אבי קינן, פנקוטה וניל ברוטב רימונים, באתר "אכול ושתה"
- ברק מכוריש, פנקוטה בשילוב דבש חרובים, באתר nrg, 10 באוקטובר 2005
- מיקי שמו, פנק אותה, באתר ישראל היום, 5 ביולי 2013
- פנק אותה: המדריך להכנת פנקוטה, יעל גרטי באתר ynet.
34326979פנקוטה