קרם ברולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרם ברולה
קרם ברולה
צילום תקריב של קרם ברולה

קרם בְּרוּלֶהצרפתית: Crème brûlée‏, "קרם שרוף") הוא קינוח מפורסם מהמטבח הצרפתי.

מהות הקינוח

הברולה מורכב מקרם וניל אפוי, המצופה בסוכר או בסוכר חום, אשר הופך לקרמל פריך בזכות חשיפה קצרה לחום גבוה (לרוב באמצעות להביור גז). במתכון הקלאסי נעשה שימוש בקרם אנגלז הנתון בתבניות קטנות, ונאפה על גבי תבנית שבה מים רותחים (אמבט מרים) עד להתייצבות הקרם. את הקרם נהוג להגיש קר, כאשר זיגוג הסוכר העליון חם.

ישנן גרסאות של המאכל בהם משולהב אלכוהול על גבי המאכל בעת הגשתו.

מקור הקינוח

מקורו של הקינוח בצרפת במאה ה-17. הופיע לראשונה בספר מתכונים של Francois Massialot.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קרם ברולה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34778354קרם ברולה