מלבי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | טורקיה |
אופן הגשה | אחרונה |
מרכיבים עיקריים | חלב, קורנפלור, תמצית מי ורדים |
מלבי (בטורקית: Muhallebi, בערבית: مهلبية "מֻהַלַבִּיַה" או محلبية "מֻחַלַבִּיַה") הוא פודינג מוצק המוגש כקינוח. את המלבי מכינים כיום על בסיס חלב או מים, בתוספת קורנפלור (המעניק מרקם מוצק), סוכר ותמצית מי ורדים. מלבי נקרא גם סחלב קר.
במקור במקום קורנפלור היה נהוג בדרך כלל להשתמש באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות כדוגמת Orchis mascula. כיום ניתן להשיג אותה בחנויות תבלינים בשווקים ערביים או בשוק בירושלים .
מקור הקינוח בטורקיה. בימי הביניים היו קינוחים דומים נפוצים ברחבי אירופה, שם הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים והוסמך עם עמילן.
בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ מתוק בטעם מי ורדים.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ספר לימוד בוויקיספר: מתכון למלבי |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: מלבי |
- שי-לי ליפא, מלבי מושלם בדקה אחת, באתר ynet, 15 בדצמבר 2015