גלידה חמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גלידה חמה
חתך המציג את פנים המאכל

גלידה חמה היא תחליף גלידה העשוי מקצף חלבוני ביצים המוכנס על ידי מזלף לתוך גביעים.

הגלידה החמה נוצרה בעקבות ביקוש לממתק דמוי גלידה בחודשי החורף הקרים.

השם של הממתק מטעה במקצת מכיוון שה"גלידה" איננה חמה אלא בטמפרטורת החדר אך מכיוון שהיא אינה קרה כגלידה רגילה קיבלה את השם גלידה חמה.

צורתה של גלידה חמה היא דמוית גלידה בגביע והיא מצופה בדרך כלל בציפויים שונים כגון שוקולד וסוכריות צבעוניות. ניתן לרכוש אותה בקיוסקים ומכולות ברכישה של גלידות בודדות וכמו כן במארזים במרכולים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גלידה חמה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.