טירמיסו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | איטליה |
אופן הגשה | אחרונה |
מרכיבים עיקריים | בישקוטים, אספרסו, גבינת מסקרפונה, קצף ביצים, סוכר ויין מרסלה או ליקר אמרטו. |
טירמיסו (Tiramisù) - באיטלקית "הרם אותי", עוגת גבינה איטלקית קלאסית.
טירמיסו היא עוגת שכבות המורכבת מבישקוטים, אספרסו, גבינת מסקרפונה, קצף ביצים, סוכר ויין מרסלה או ליקר אמרטו. נהוג להרכיב את העוגה לסירוגין מן הבישקוטים הטבולים בליקר ובקפה ומן הקרם העשוי מהביצים ומהגבינה. לאחר מכן נהוג לפזר קקאו מעל העוגה.
מקורו של הטירמיסו ככל הנראה במתכון שהומצא בסיינה לרגל ביקורו בעיר של הדוכס קוזימו די מדיצ'י השלישי שהעביר את המתכון לקונדיטור בפירנצה ומשם הגיע לכל איטליה. גרסתו העדכנית הומצאה בשנת 1971 בעיר טרוויזו, במסעדה בשם "לה בקריה". הקינוח היה הצלחה גדולה ומהר מאד נפוץ בכל איטליה ובעולם כולו. מקור השם הוא ככל הנראה מרקמה העדין של העוגה שמקשה על חיתוכה והעברתה אל הצלחת.
הטירמיסו הוא קינוח פופולרי במסעדות והן מגישות אותו בגרסה אישית מוקטנת.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: טירמיסו |
- 80 מתכונים להכנת טירמיסו
- המטבח הפתוח של אנה מריה - ההיסטוריה של הטירמיסו
- יעל גרטי, הרם אותי למעלה: מדריך להכנת טירמיסו, באתר ynet, 18 ביוני 2010