סלט ניסואז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלט ניסואז
סלט ניסואז

סלט ניסואז (niçoise) או סלט בנוסח ניצהצרפתית: salade niçoise) הוא סלט מהמטבח הצרפתי האופייני לאזור העיר ניס כמשתמע משמו. הסלט מבוסס על ירקות חיים, ביצים קשות, עפיאן, טונה כבושה או טרייה (נאה או צרובה) ושמן זית. הסלט הקלאסי אינו מכיל ירקות מבושלים אך כיום מקובל להוסיף לו (בעיקר במסעדות) תפוחי אדמה מבושלים ושעועית ירוקה מבושלת.

אחד מאופני ההכנה:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סלט ניסואז בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ LE JOURNAL DES FEMMES CUISINE, Salade niçoise
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31876533סלט ניסואז