סלט תפוחי אדמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלט תפוחי אדמה
מאכלים
סוג סלט
מוצא המטבח הגרמני
אופן הגשה קר, בטמפרטורת חדר, לעיתים חם

סלט תפוחי אדמה היא מנת סלט, העשויה מתפוחי אדמה מבושלים, בדרך כלל מכילה רוטב ומגוון מרכיבים נוספים כגון, ביצים מבושלות וירקות טריים.

בארצות הברית, זו נחשבת בדרך כלל כתוספת המלווה את המנה העיקרית (אנ').

היסטוריה וגרסאות

מקובל לחשוב שמקורו של סלט תפוחי אדמה בגרמניה, ומשם התפשט ברחבי אירופה, ארצות הברית ומאוחר יותר אסיה.[1][2] סלט תפוחי אדמה אמריקאי מקורו ככל הנראה במתכונים, שהובאו לארצות הברית דרך מהגרים גרמנים ואירופים במהלך המאה ה-19.[2][1]

סלט תפוחי אדמה בסגנון אמריקאי מוגש קר או בטמפרטורת החדר. המרכיבים כוללים לרוב מיונז או תחליף דומה (כגון יוגורט או שמנת חמוצה), עשבי תיבול וירקות חיים (כגון בצל וסלרי).[3] סלט תפוחי אדמה בסגנון דרום גרמני מוגש חם או בטמפרטורת החדר והוא עשוי עם וינגרט (ולא רוטב קרמי על בסיס מיונז) וכולל בדרך כלל בייקון.[4] סלט תפוחי אדמה צפון גרמני מוגש קר או בטמפרטורת החדר. הוא עשוי בדרך כלל עם מיונז, ביצה קשה וחמוצים מתוקים או חמוצים. סלט תפוחי האדמה בסגנון אמריקאי מקורו כנראה בגרסה זו.[5] סלט תפוחי אדמה בסגנון אסייתי דומה לסלט תפוחי אדמה בסגנון אמריקאי, אך יש לו טעם מתוק והוא עשיר יותר בביצה.

סלט תפוחי אדמה אמריקאי

המתכונים הידועים המוקדמים ביותר של סלט תפוחי אדמה אמריקאיים מתוארכים לאמצע המאה ה-19 או אמצע המאה ה-18 ומושרשים במטבח הגרמני, שהובא לארצות הברית על ידי מתיישבים אירופאים.[6] גרסה מוקדמת של סלט תפוחי אדמה אמריקאי הייתה עשויה מתפוחי אדמה מבושלים שהיו בדרך כלל מתובלים בשמן, חומץ ועשבי תיבול.[6]

פוטסרה בסגנון יפני

סלט תפוחי אדמה יפני

גרסה של סלט תפוחי אדמה הנפוצה ביפן ידועה בשם פוטסרה (או פוטסלה), שם שהא הלחם בסיסים של השם באנגלית (Potato - תפוח אדמה + Salad - סלט). הוא מורכב באופן מסורתי מהמרכיבים העיקריים של סלט תפוחי האדמה (פירה מתפוחי אדמה מורתחים, ביצים קשות), ירקות (מלפפון, בצל, גזר) ושינקן מעורבב עם רוטב העשוי מיונז, חומץ אורז וחרדל קראשי.

סלט תפוחי אדמה רוסי

סלט אוליבייה הוא סוג של סלט תפוחי אדמה הנפוץ במטבח הרוסי ונאכל מסורתית בחג הנובי גוד. הסלט כולל בדרך כלל תפוחי אדמה מבושלים, מיונז, ביצים קשות, גזר מבושל ומלפפונים חמוצים (מסורתית מלפפונים במלח ולא בחומץ). במתכונים מסוימים מוסיפים תירס משומר, אפונה, שורש פטרוזיליה מבושל, כרישה מבושלת או אפילו תפוחים. יתר על כן, פטרוזיליה קצוצה משמשת בדרך כלל כקישוט. תיבול הסלט הוא במלח ופלפל שחור בלבד.[7]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סלט תפוחי אדמה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 "» Potato Salad: History". www.guampedia.com (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-6 במרץ 2017. {{cite web}}: (עזרה), backup
  2. ^ 2.0 2.1 Olver, Lynne. "The Food Timeline: history notes--salad". The Food Timeline. ארכיון מ-2020-04-08.
  3. ^ "American Potato Salad Recipe". kraftrecipes.com. נבדק ב-6 במרץ 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ "South German Potato Salad".
  5. ^ "North German Potato Salad".
  6. ^ 6.0 6.1 Russo, Susan (10 ביוני 2009). "Rethinking Potato Salad". NPR. {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ "Sałatka jarzynowa". Kwestia Smaku (בפולנית). 2016-05-23. נבדק ב-2022-12-02.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37058036סלט תפוחי אדמה