סלט ביצים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סלט ביצים הוא מאכל מהמטבח המזרח אירופאי והאנגלו-אמריקני הנפוץ גם במטבח היהודי. המתכון הבסיסי כולל ביצים קשות מפוררות, מעורבות במיונז ועם מלח. תוספות מקובלות הן בצל (בצל יבש טרי וקצוץ דק או מטוגן או בצל ירוק קצוץ), חרדל ופלפל שחור. יש המוסיפים מלפפון חמוץ קצוץ.
סלט ביצים מוגש קר, כמנה ראשונה או כמילוי לכריכים. בכריכים נהוג להוסיף לו ירקות כגון מלפפון, עגבנייה, פלפל וכן מחמצים כגון מלפפון חמוץ וגמבה חמוצה.
ביהדות אשכנז נהוג לאכול ביצים עם בצל וכבד קצוץ בסעודת יום השבת.
קישורים חיצוניים
- סלט ביצים פשוט, באתר "אסימון"
- אבי שקרל, סלט ביצים עם בצל סגול מטוגן, באתר וואלה
- בני גוטליב, סלט ביצים עם יוגורט, באתר ynet