קרוטונים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קרוטונים (על פי האקדמיה ללשון העברית: צְנִימוֹנִים) הם קוביות לחם מטוגנות ומתובלות המוספות לסלט (כגון סלט קיסר) או מרקים. מקור המילה "קרוטון" הוא במילה האנגלית: Crouton, שמקורה בצרפתית: Croûte (החלק הקשה של הלחם).
הקרוטונים משמשים להוספת טעם או תזונה[1] לסלטים ומרקים[2] ולעיתים גם כחטיף.
קרוטונים מוכנים על ידי חיתוך לחם לקוביות, טיגונם בחמאה או בשמן צמחי, או אפייתם בתנור לאחר שהוזלפו עליהם שמן זית ותבלינים.
הקרוטונים שמשו כדרך לחסכון ולשימוש בלחם ישן[3].