סלט קוב
סלט קוב (באנגלית: Cobb salad) הוא סלט פופולרי מהמטבח האמריקאי המכיל ירקות עלים (סוגי חסה, גרגיר הנחלים ואנדיב), עגבניות, בייקון, בשר עוף מבושל או צלוי, ביצה קשה, אבוקדו, עירית וגבינת רוקפור ברוטב ויניגרט.
היסטוריה
מקורו של סלט פופולרי זה בשנות ה-30 של המאה ה-20 במסעדת הבראון דרבי בהוליווד שבקליפורניה. המנה הפכה לאחת המנות הידועות של המסעדה. הסלט קרוי על שם בעלי המסעדה, רוברט הוורד קוב (Robert Howard Cobb) אולם לא ברור אם הסלט הומצא על ידי קוב עצמו או על ידי שף המסעדה צ'ק וילסון (Chuck Wilson). קוב סיפר כי היה רעב בשעת לילה מאוחרת ועל כן הרכיב (או הרכיבו עבורו) סלט עם שאריות שנותרו במטבח המסעדה בסוף היום, בתוספת בייקון שטוגן עבורו, ובתוספת רוטב צרפתי.
הסלט זכה להצלחה רבה ובמהרה נפוץ ברחבי ארצות הברית. בישראל לא זכה הסלט להצלחה ולא הפך לסלט פופולרי בשל השימוש בבשר חזיר.
קישורים חיצוניים
- ההיסטוריה של סלט קוב (אורכב 29.12.2010 בארכיון Wayback Machine)
30823858סלט קוב