פיאז
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פיאז (בטורקית: Piyaz, מפרסית پیاز, בצל) הוא סלט מהמטבח הטורקי המוגש בראשית הארוחה כמזה (מתאבן). הסלט עשוי משעועית, ביצה קשה וירקות ומתובל בבצל, פטרוזיליה ואוג הבורסקאים (סומאק).
באנטליה נהוג להוסיף לסלט שמן שומשום, והסלט מוגש כמנה עיקרית.
באדנה הסלט עשוי מבצל וסומק בלבד.
גרסאות שונות של הסלט עשויות לכלול ארטישוק, אפונה, ותפוח אדמה.
לקריאה נוספת
- פיי לוי, קחו פיאז לפיקניק, הג'רוסלם פוסט, 8 באוגוסט 2003
קישורים חיצוניים
- מתכון באתר "בישולים"
- ynet, מפיאז עד מוסטאצ'ודוס: מתכוני פסח בלקניים, באתר ynet, 22 באפריל 2008
24770701פיאז