פיאז

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיאז

פיאזטורקית: Piyaz, מפרסית پیاز, בצל) הוא סלט מהמטבח הטורקי המוגש בראשית הארוחה כמזה (מתאבן). הסלט עשוי משעועית, ביצה קשה וירקות ומתובל בבצל, פטרוזיליה ואוג הבורסקאים (סומאק).

באנטליה נהוג להוסיף לסלט שמן שומשום, והסלט מוגש כמנה עיקרית.

באדנה הסלט עשוי מבצל וסומק בלבד.

גרסאות שונות של הסלט עשויות לכלול ארטישוק, אפונה, ותפוח אדמה.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיאז בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24770701פיאז