רוטב איטלקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב איטלקי

רוטב איטלקי הוא רוטב לסלט ותחמיץ אמריקאי המורכב ממים, חומץ או מיץ לימון, שמן צמחי, שבבי גמבה, סוכר או סירופ תירס, עשבי תיבול ותבלינים (כולל אורגנו, שֻׁמָּר, שמיר ומלח) ולעיתים בצל או שום. בגרסתו החלבית, לרוטב מתווספים מוצרי חלב ומייצבים.[1]

על אף שמו, הרוטב הוא אמריקאי ולא איטלקי.[2] בצפון ארצות הברית משתמשים ברוטב גם כמרינדה להשריית בשר או ירקות,[3] להקפצת ירקות, למריחה על כריכים וכחלק מסלט פסטה.[4]

הערות שוליים

  1. ^ Y. H. Hui & Frank Sherkat (2005). Handbook of Food Science, Technology, and Engineering. CRC Press. p. 139. ISBN 9781466507876. נבדק ב-4 בפברואר 2016. {{cite book}}: (עזרה)
  2. ^ Biba Caggiano (2002). Biba's Northern Italian Cooking. Penguin. p. 188. ISBN 9781440623912. נבדק ב-4 בפברואר 2016. {{cite book}}: (עזרה)
  3. ^ Ernest A. Liner (2005). The Culinary Herpetologist. Bibliomania. p. 147. ISBN 9781932871067. נבדק ב-4 בפברואר 2016. {{cite book}}: (עזרה)
  4. ^ Melissa Barlow (2009). 101 Things to Do with a Salad. Gibbs Smith. p. 59. ISBN 9781423614357. נבדק ב-4 בפברואר 2016. {{cite book}}: (עזרה)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32327071רוטב איטלקי