רוטב רוסי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב רוסי
Russian dressing
מאכלים
ברכתו שהכל

רוטב רוסי הוא רוטב לסלט הרוטב מורכב ממיונז, קטשופ ושאר מרכיבים. הרוטב הוא מרכיב מרכזי בכריך ראובן.

הרוטב הרוסי דומה לרוטב אלף האיים ולרוטב צרפתי.

היסטוריה

הרוטב הרוסי מוזכר כבר בשנת 1900 במקורות אמריקאים. [1] הרוטב גם מתועד בספר קייטרינג משנת 1910 בתור חלופה לוויניגרט ולרוטב עגבניות.[2]

הכנת הרוטב

בדרך כלל הרוטב הוא בטעם פיקנטי, הוא עשוי כיום באופן מתערובת של מיונז וקטשופ המשולבים במרכיבים נוספים כמו חזרת, פימנטוס, עירית, חרדל ותבלינים. [3] [4] [5]

שימושים

מלבד השימוש כרוטב לסלט, רוטב רוסי משמש גם כממרח לכריכי ראובן.

הערות שוליים

  1. ^ Frederick, Maryland News March 24, 1900 5/3, quoted in the Oxford English Dictionary, Third Edition, March 2011 s.v.
  2. ^ Charles Fellows, The Menu Maker, The Hotel Monthly Press, 1910, p. 114
  3. ^ Stewart, Frances Elizabeth (1920). Lessons in Cookery. Vol. 2. New York, New York (USA): Rand McNally & Company. p. 123. נבדק ב-13 באפריל 2012. {{cite book}}: (עזרה)
  4. ^ George, Mrs. Alexander (24 באפריל 1941). "Menus of the Day". Lewiston Morning Tribune. Lewiston, Idaho, USA. p. 3. נבדק ב-13 באפריל 2012. {{cite news}}: (עזרה)
  5. ^ Tim's Kitchen Tips -- Episode 1 (באנגלית), נבדק ב-2020-05-11
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0