כיסונים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כיסונים
כיסוני מנטו מרכז אסייתים
כיסוני מנטו מרכז אסייתים

כיסונים או כִּיסָנִים[1] הם שמות כלליים למגוון מאכלים המבוססים על מעטפת בצק הממולאת במלית. את הבצק ניתן לעשות מכל סוג של קמח (קמח חיטה, אורז וכו') או עמילן אחר (עמילן תירס, עמילן תפוחי אדמה וכו'). מליות נפוצות כוללות בשר, דג, גבינה, ירקות, פירות, אגוזים ומילויים מתוקים. דרכי ההכנה של כיסונים הן מגוונות וכוללות אפייה, בישול, אידוי וטיגון במחבת או בשמן עמוק.

מנות כיסונים קיימות במטבחי תרבויות רבות בעולם, והופיעו לראשונה בסין, ככל הנראה במאה ה-2, בדמות כיסוני הג'יאוזי הנאכלים עד היום. [2]

מנות כיסונים בתרבויות שונות

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כיסונים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ הצורה "כיסנים" עדיפה לפי האקדמיה ללשון העברית אך פחות נפוצה בקרב דוברי עברית.
  2. ^ Dumpling Meaning, History Of Dumplings, Who Invented Dumplings, Chef One Foods, ‏2020-03-13 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34236245כיסונים