חלוז'
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
חלוז' (באדיגית: хьэлжъо, /חלז'וה/) הוא מאכל עממי מהמטבח הצ'רקסי הנאכל לרוב בחגים צ'רקסים. החלוז' הוא מאפה ממולא גבינה צ'רקסית או תפו"א. המאפה מטוגן בשמן עמוק.
מערבבים את המצרכים להכנת הבצק ומשאירים בצד לכמה דקות. מחלקים את הבצק לכדורים בינוניים ולשים אותם בעובי של 2 ס"מ בערך. מפוררים את הגבינה ומנחיחם בתוך העיגולים, סוגרים אותם היטב ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
מקור המילה
המילה חלוז'ה מחולקת לשתי הברות, חלו ו ז'וה ופירושה הלחם המטוגן. ההברה הראשונה חלו היא קיצור קיצור למילה חלור' ופירושה לחם בצ'רקסית. המונח לחם מטוגון משמש כבסיס גם למאפה הצ'רקסי מתאזה ( псыхьэлжъо ) הלחם המטוגן במים. מאחר שהשפה הצ'רקסית אינה מפרידה בין המילה טיגון לבישול במים המונח ז'וה ( жъо ) משמש את שני המקרים של טיגון או בישול במים.