מנטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מנטו אוזבקי

מנטו או מנטי (טורקית ואזרבייג'נית: манты/mantı; קזחית: мәнті/mänti; אוזבקית: манти/manti; קירגיזית: мантуу/mantú; ארמנית: մանթի/mant'i; פשטו, פרסית, וערבית: منتو ) היא ארוחת מסורתית בשרית שמוצאה במרכז אסיה, בטורקיה, במונגוליה, בקוריאה, ועוד.

מאנטי (צורת הרבים של מאנטו) הן כופתאות המורכבות בדרך כלל מתערובת מתובלת של בשר, בדרך כלל כבש או בשר בקר טחון, ובצל. הכופתאות מוגשות במעטפת בצק, מטוגנות בשמן או מאודות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מנטו בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0