אגרול
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אגרול (מאנגלית: גלילי ביצים, בהתבסס על המקור הסיני: 蛋卷 - "דאן ג'ואן" שמשמעו "מגילות ביצים") הוא מתאבן שמקורו במזרח אסיה, העשוי מבצק ממולא בירקות או בבשר, טבול בביצה ומטוגן בשמן עמוק. המאכל מוגש לצד רוטב חמוץ מתוק.
מקורו של המאכל אינו ידוע, והוא נפוץ בכל רחבי מזרח אסיה. החל מהמאה ה-19 הפך לנפוץ גם בעולם המערבי עם ההגירה אליו מסין והתפשטות המטבח הסיני. רבים מתבלבלים בין מאכל זה לבין מאכל ה"גלילי ביצים" הדומה לו, וככל הנראה קדם לו.
ככל הנראה מקורו של מאכל זה במטבח הקנטונזי מדרומה של סין.
האגרול ממולא לרוב בירקות כגון כרוב, גזר ובצל, ולעיתים גם באטריות ובבשר. האגרול גדול במידותיו מהספרינג רול, ומעטפתו עבה יותר.
האגרול מקובל בכל העולם כמנה ראשונה במסעדות המתמחות במאכלי המזרח הרחוק, ובמיוחד במאכלים סיניים.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: אגרול |
- איריס ז'ורלט, נאמה הארו-מאקי: אגרול ויאטנמי, באתר ynet, 25 בנובמבר 2004
- מתכון באתר וואלה!
- מתכון באתר מטעמים
- מתכון באתר אסם
- מתכון באתר Cookshare
- מתכון באתר הלול
אגרול כקינוח
- רון כהן, קינוח חורפי מושקע במיוחד: אגרול בננות במרק שוקולד, באתר ynet, 16 בינואר 2007
28483355אגרול