חינקלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

חינקַליגאורגית: ხინკალი) הוא כיסון גאורגי במגוון מילויים, בדרך כלל בשר בקר או בשר חזיר, אך לעיתים גם עם גבינה או שמנת חמוצה. המילוי מעורבב עם תבלינים (מלח בישול, פלפל, שום, בצל ולעיתים גם כוסברה, פטרוזיליה או קימל). המאכל מוגש חם לאחר שהורתח במים חמים. ישנן וריאציות שונות לפי אזורים שונים בגאורגיה. ההבדלים הם בגודל, במילוי, ובאופן הקיפול. הערים פסנורי ומצחתה מפורסמות בחינקלי שלהן.

גלריית תמונות

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חינקלי בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא גאורגיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22351108חינקלי