סמוסה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סמוסה | |
סמוסה הוא מאפה הנאכל כחטיף במטבחי דרום אסיה ובייחוד בהודו, בבנגלדש, בנפאל ובפקיסטן. מקורו של מאכל זה במאה ה-10 במרכז אסיה.
מאכל זה לרוב עשוי בצורת משולש או ארבעון, והוא עשוי בצק הממולא תפוחי אדמה, בצל ואפונה המטוגן בשמן עמוק.
יש הממלאים את המאפה במיני בשר או דגים. המילוי מתובל בתבלינים שונים ובהם צ'טני, מנטה, כוסברה או תמרינדי.
הסאמוסה מוגשים לרוב כחלק מצ'אאט (מגש חטיפים) ועמו מוגשים יוגורט, צ'טני וצ'אאט מאסאלה.
מקור המאכל במזרח התיכון, משם הוא עבר לתת היבשת ההודית בתקופת סולטנות דלהי.[1] עם עליית הפופולריות של המטבח ההודי באירופה וארצות הברית הפך גם מאכל זה למאכל פופולרי, הנמכר הן במסעדות והן כמזון מוכן וקפוא במרכולים.
גרסאות אחרות של המאכל, בו הבצק נאפה במקום טיגונו בשמן עמוק, הפכו נפוצות במערב משיקולים בריאותיים.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: סמוסה |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: סמוסה |
- מתכוני סאמוסה
- מתכון באתר על השולחן
- מסעדת אינדירה, סמוסה ירקות, באתר nrg, 23 ביולי 2006
- מתכון באתר msn
- מתכון באתר וואלה
- מתכון באתר ynet
- קשר הסמוסה - ההיסטוריה של המאכל (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ Davidson, Alan (1999). The Oxford Companion to Food. Oxford University Press. מסת"ב 0-19-211579-0. Jump up
21933465סמוסה