מומו (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מומו
Momo
מאכלים
סוג כיסונים
מטבח הודי ונפאלי
אזור מוצא נפאל וטיבט
מוצא נפאלנפאל נפאל
מרכיבים עיקריים קמח, מים ושמן שומשום

מומוהינדי: मोमो; בנפאלית: मम; באנגלית: Momo) הוא כיסון נפאלי עשוי מבצק חיטה ממולא בבשר או ירקות ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1]. מקורו בג'יאוזי הסיני.

הבצק של כיסוני המומו מורכבים מקמח, מים ושמן שומשום שאותם מערבבים יחד, ומכיל מליות שונות. את המומו מבשלים באידוי או טיגון[2][3].

המומו דומים בטעמם לכיסוני המנטו והג'יאוזי ונהוג לצרוך אותם עם תבלינים ועשבי תיבול מדרום אסיה.

גרסאות

לכיסוני המומו גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית קיימות גם גרסאות נוספות[4]:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מומו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Lynelle Seow, CultureShock! India, Marshall Cavendish International Asia Pte Ltd, 2017-01-15, מסת"ב 978-981-4771-98-6. (באנגלית)
  2. ^ Acta Orientalia Academiae Scientiarum Hungaricae, Akadémiai Kiadó, 1955. (באנגלית)
  3. ^ Momo Recipe, web.archive.org, ‏2008-12-01
  4. ^ Jyoti Pathak, Taste of Nepal: Momos - म:म: or मोमो (Dumplings), Taste of Nepal, ‏2013-07-26
  5. ^ Sarah Coates, Beef Momos with Tomato Achar, The Sugar Hit, ‏2016-03-04 (באנגלית אמריקאית)
  6. ^ Khoya Recipe (Homemade Mawa) - Spice Up The Curry | Khoya recipe, Recipes, Homemade recipes, Pinterest (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36733471מומו (מאכל)