פסטל (מאפה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ערך מחפש מקורות
| ||
ערך מחפש מקורות |
פסטל הוא מאפה מהמטבח היהודי-הספרדי וממטבחים נוספים. מקור השם במילה הספרדית pastel שפירושה "עוגה".
במטבח היהודי-ספרדי פסטל מבוסס לרוב על מחית תפו"א ובשר טחון. צורת הכנה נוספת היא כמתאבן, מבצק פילו שבתוכו מלית תפוחי האדמה, המעוצב לרוב בצורת משולש ומטוגן בשמן עמוק.
בברזיל פסטל נמכר בעיקר כמאכל רחוב. הוא עשוי מעטפת בצק דקה הממולאת בשר טחון, קטופירי ועוף, חסילונים או מילוי אחר ומטוגן בטיגון עמוק. קיימות גם גרסאות מתוקות, עם ג'לי גויאבה, גבינה ועוד.
בפיליפינים המונח "פסטל" מתייחס ללחמנייה רכה במגוון מילויים.
בפוארטו ריקו "פסטל" הוא בצק (עשוי בננה ירוקה וירקות נוספים) הממולא בשר חזיר ותפוחי אדמה קצוצים, פלפל וזיתים, הנעטף בעלה בננה ומבושל.
קישורים חיצוניים
23567623פסטל (מאפה)