מתאזה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מתאזה (בצ'רקסית: матэзы או псы хьалыжъу) הוא מאכל צ'רקסי מסורתי. המאכל הוא כיסון עשוי בצק ממולא בגבינה צ'רקסית, בצל ירוק, ותבלינים (פפריקה, מלח).
הכיסונים מקופלים לצורת חצי סהר באופן מסורתי, ומבושלים במי מלח.
הכיסונים נאכלים כמנה עיקרית.
אופן ההכנה
המתאזה מוכן על ידי ערבוב קמח עם מלח ומים ולשים את התערובת ליצירת בצק. הבצק ממולא בצל ירוק שנקצץ ובושל על אש נמוכה, ותובל בפפריקה מתוקה וחריפה, ומלח ובגבינה צ'רקסית מפוררת. הבצק הממולא בגבינה נחשב למפורסם ביותר כאשר יש הממלאים את הבצק בבשר או תפו"א במקום הגבינה.
הבצק מרודד, נחתך לעיגולים וממולא, ולאחר מכן מבשלים עם מים + מלח .
המאכל נאכל כשהוא חם.
קישורים חיצוניים
- מתאז – בצק ממולא בגבינה ובצל ירוק - במים, באתר כפרי הדרוזים והצ'רקסים