חושור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חושור
хуушууp
MongoliaLastDay 153.JPG

חושורמונגולית: хуушууp; ברוסית: чебуре́к) הוא מאפה בשר פופולרי במונגוליה, הדומה למתכונים במטבח הרוסי ולמטבחים אחרים כמו המאכל צ'יבורקי.

מאפיינים

זהו עיגול בצק מקמח חיטה מקופל לשניים סביב מילוי של בשר בקר או כבש, טחון או קצוץ, ומטוגן בשמן עמוק.[1] התיבול של הבשר הוא בבצל ומלח (ולפעמים גם שום) ולאחר ההגשה, ניתן לאכול את חושור כמו שהוא או בליווי קטשופ או רוטב. מלבד הגרסה המסורתית במילוי הבשר, ישנן הכנות אלטרנטיביות של חושור. כמה וריאציות מחליפות את מילוי הבשר בגזר, כרוב (אם כי פחות פופולרי) או מחית תפוחי אדמה. גרסאות ירקות אלו יכולות לשמור על טעם ייחודי של בשר כבש עקב השימוש בו כשמן בישול. במסעדה המאכל מגיע לארבעה בהזמנה עם עלה חסה ומלפפונים חמוצים בצד, כמו כן גם סלט גזר אם המקום קצת יותר יוקרתי.

לקריאה נוספת

  • Buuz (כיסון מאודה מונגולי במילוי בשר)

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חושור בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Bogert, Millicent (2014-12-16). "Real street food: Mongolian Khuushuur". The Guardian (באנגלית בריטית). ISSN 0261-3077. נבדק ב-2023-07-17.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0