פחזנית
פחזנית היא מאכל העשוי מאפה קטן וחלול מבצק רבוך, עם מילוי.
שימושים
פחזניות נאכלות כמות שהן, אך השימוש הנפוץ יותר הוא כמרכיב במנות אחרות. שימוש נרחב בתחום המגדנאות נעשה בפחזניות עם מילוי מתוק, כחלק או כבסיס לקינוחים שונים. מילויים מתוקים נפוצים הם קצפת, קרמים שונים (בעיקר קרם וניל) ופירות.
במנות שאינן קינוחים מילוי נפוץ לפחזניות הוא מחית. לבצק הפחזנית טעם נייטרלי ויכולת ספיגה של נוזלים, דבר שהופך אותה פופולרית במנות עשירות ברטבים.
הכנה
להכנת הפחזנית מזלפים בצק רבוך בצורת עיגולים בקוטר הרצוי על תבנית אפיה עם מרווחים בין העיגולים. לאחר האפייה קיימות שתי אפשרויות: חיתוך המאפה לרוחבו ומילויו (בדומה להכנת כריך), או מילוי באמצעות צנתר זילוף דרך בסיס הפחזנית.
מילוי בשיטת הכריך מתאים יותר למליות יציבות מאוד, כגון קרמים יציבים או גלידה קרה, בעוד שהזילוף מתאים למליות רכות ונוזליות.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- פחזנית, באתר האקדמיה ללשון העברית, 10 בדצמבר 2018
33217606פחזנית