רביולי
מאכלים | |
---|---|
מוצא | איטליה |
מרכיבים עיקריים | קמח |
רביולי[1] (באיטלקית: Ravioli) הוא מאכל איטלקי הבנוי משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי.
המילוי יכול להיות מבוסס על בשר (בקר, חזיר, עוף או תערובת שלהם), דגים, פירות ים, חלמונים, גבינה או תערובת גבינות. מילויים איטלקיים מסורתיים אחרים כוללים בין היתר ריקוטה מעורבת עם גבינה מגוררת וירקות כמו תרד, סלק או שהם עשויים להיות מבוססים על רסק בדרגות שונות (קרי, רסק גס עד מחית) של תפוחי אדמה, פטריות, דלעת, ערמונים או ארטישוק. המילויים העיקרים הם גבינה, בטטה, תרד ופטריות. להלן מספר דוגמאות למילוי:
- דלעת חמאה ומרווה
- תרד, גבינת עזים וצנוברים קלויים
- מוקפץ פטריות מעורבות עם שמן כמהין
- פלפלים אדומים קלויים וגבינת פרמזן
- ארוגולה, גבינת עזים ופיסטוקים
- סלק צלוי או מוקפץ עם גבינת עזים וגרידת לימון[2]
הרביולי בצורתו יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.
רביולי מוגש לעיתים טבול ברוטב עגבניות - אמנם העגבניות הגיעו לאיטליה כבר במאה ה-16, אך רוטב העגבניות אוזכר לראשונה רק בסוף המאה ה-17, בשנת 1692. מילויים עדינים לרוב ידרשו רטבים עדינים יותר, כגון כאלה המבוססים על עלי מרווה המטוגנים בחמאה, ולעיתים רוטב פסטו.
הרביולי מוגש כמנה עיקרית בסעודת יום הווטרנים בארצות הברית.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: רביולי |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: רביולי |
הערות שוליים
- ^ המילה "רביולי" מזכירה את הפועל riavvolgere באיטלקית (שפירושו "לעטוף"); המילה עשויה להיות גם קשורה למילה האיטלקית rava (לפת).
- ^ EASY HOMEMADE RAVIOLI, theendlessmeal.com
32486294רביולי