ספרינג רול
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ספרינג רול (בסינית, 春卷) הוא מאכל במטבח הסיני ובמטבח הווייטנאמי המורכב מקרפ בצק ממולא ומטוגן.
רבים מתבלבלים בין מאכל זה לבין האגרול הדומה לו, אולם בעוד שספרינג רול עשוי מבצק דק (לרוב, בצק אורז או עיסת קמח חיטה קלופה ומים), האגרול עשוי מבצק עבה המצופה ביצים.
מסעדות רבות בישראל מגישות אגרול שהוא למעשה ספריג רול אף אם הוא טבעוני לחלוטין, כלומר לא מכיל ביצים או בשר בעלי חיים.
מאכל זה הוא המאכל המסורתי המוגש בפסטיבל האביב שמתקיים בסין, ומכאן שמו שבתרגום מילולי מסינית משמעותו "גליל האביב".
גרסה וייטנאמית של מאכל זה נקראת צ'ה זו, ובפיליפינים נקרא המאכל "לומפיה".
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מעדן במעטפה: ספרינג רול מאודה, באתר וואלה!, 23 בינואר 2018
- אפרת ליכטנשטט, גלגל אותה, בעיתון מקור ראשון, 9 ביולי 2018
24503636ספרינג רול