דניאל זך
לידה | 1967 (גיל: 57 בערך) |
---|---|
מסעדות |
|
ספרים | "כרמלה ואני" |
דניאל זך (נולד ב-1967) הוא שף ישראלי.
ביוגרפיה
זך (זיסנבך) נולד בגרמניה ובגיל 8 חודשים הוריו עלו איתו לישראל והשתקעו בכפר סבא. זך גדל במשק של הורי אימו במושב שדה ורבורג. בתיכון למד גרפיקה ושאף לעסוק באמנות. את אשתו כרמית הכיר בשירותו בצה"ל. עבד במשך שנתיים במסעדת "תפוח הזהב" של ישראל אהרוני, לצידם של יורם ניצן ויונתן רושפלד. ב-1992 נסע ביחד עם אשתו למשך שנתיים לאירופה להתלמד במסעדות, הם שהו בעיקר באלזס. בשנת 1994 חזר לישראל והקים את ביתו בגליל. עבד כשף ראשי בהקמתה של מסעדת "וילה רוז" בחיפה, אותה הקימו עירית שנקר וחיים כהן, אחר-כך עבד כשף ראשי במסעדת "צל אורנים" בקריית טבעון. המסעדה הראשונה שהקים הייתה "חדר אוכל" בבית לחם הגלילית . שקיום ניקרא, נווה הגר. עבד ברשת המלונות "מריוט" וייעץ למסעדות באירופה.
בספטמבר 2001 פתח זך ביחד עם אורי ירמיאס את מסעדת "כרמלה בנחלה" ב"בית העמודים" במדרחוב נחלת בנימין בתל אביב. המסעדה שלבה סגנון בישול צרפתי, השפעה מהמטבח האוסטרו-הונגרי, עם השראה וחומרי גלם משוק הכרמל הסמוך עם תפריט עונתי. מנות הדגל שלו הן סלט עשבי תיבול בקשיו ותבשיל עגל חלב בסילאן.
המסעדה נבחרה בידי דניאל רוגוב לאחת מעשר המסעדות הטובות בישראל בשנת 2004.[1]
נבחרה למסעדה ה-15 בטיבה בתל אביב בסקר קוראים של עכבר העיר בשנת 2009.[2] ביוני 2012 נסגרה המסעדה לאחר אחת עשרה שנים של פעילות.[3]
בשנת 2004 פתח זך ביחד עם אורי ירמיאס את מסעדת "הלנה בנמל" בקיסריה, שהשף שלה הוא עמוס שיאון. המסעדה נבחרה לעשירית בטיבה בישראל ב-2010 לפי אתר מפה.[4] נבחרה גם בידי כתב העת מסע אחר לאחת המסעדות הכי יפות בארץ.[5]
בשנת 2010 פתח זך את מסעדת "אסיה מוניקה" בהוד השרון, המגישה מטבח אסיאתי עם מנות אמריקאיות ביחד עם דוד זהות ויפעת פיש.
בשלהי 2012 פתח את מסעדת "טרומפלדור 10" ברמת השרון.[6] המסעדה נסגרה באפריל 2014, כאשר כבר לא הייתה בבעלותו.[7]
במהלך 2016 הוביל להשקת רשת הכריכים "פאזל-פוד".[8]
ב-2016 פתח זך בברלין שבגרמניה את מסעדת "כרמלה" בקונספט דומה למסעדתו "כרמל בנחלה.[9]
ב-2009 ראה אור ספרו בהוצאת מודן "כרמלה ואני".
-
פרעצל וחמאת אנשובי
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: דניאל זך |
- ריאיון עם דניאל זך, באתר שפים
- ספרו "כרמלה ואני", באתר טקסט
- הסוד של דניאל זך, וואלה, 2 בספטמבר 2008
- אביבה לוינסון, שף בשקט עם דניאל זך מכרמלה בנחלה, באתר 2eat, 11 בספטמבר 2005
- מלי זיידמן, גורמה, אחרי המסיק: הרשימה הקולינרית של דניאל זך, באתר nrg, 28 ביולי 2008
- ynet, השף דניאל זך מגיש: מנות חג מבית אמא, באתר ynet, 18 בספטמבר 2006
- דניאל זך, מתוך כרמלה ואני", הוצאת מודן, באתר mako, 11 במרץ 2010
- השף הבריא עם דניאל זך, נענע 10, 17 ביולי 2008
- שבי רוזנפלד, כרמליסט: ספר המתכונים של כרמלה בנחלה, באתר nrg, 6 בספטמבר 2009
- רותם מימון, הסעודה האחרונה: "כרמלה בנחלה" נסגרת, באתר עכבר העיר, 31 במאי 2012
הערות שוליים
- ^ דניאל רוגוב, 10 המסעדות הטובות בישראל, הארץ, 18 בדצמבר 2004
- ^ תיקי גולן, מתן אברמוביץ' ויעל רייף, 25 המסעדות הטובות ביותר בתל אביב: בחירת הגולשים, עכבר העיר, 11 ביוני 2009
- ^ גלי וולוצקי, ראיון "כלכליסט" - כרמלה כבר לא בנחלה, באתר כלכליסט, 3 ביולי 2012
- ^ אלי תימור, 10 המסעדות הטובות בישראל, ynet, 22 בפברואר 2010
- ^ רותם בר-כהן וסימי שאואר, לאכול בעיניים: המסעדות עם הנוף הכי יפה בארץ, מסע אחר, 29 ביולי 2011
- ^ גלי וולוצקי, הפסקה לעסקית: בורגנית במובן הטוב, באתר כלכליסט, 10 בדצמבר 2012
- ^ גלי וולוצקי, טרומפלדור 10 נסגרת, באתר כלכליסט, 27 באפריל 2014
- ^ ריטה גולדשטיין, ניסינו את פאזל-פוד, רשת כריכי הבשר החדשה והמושחתת מבית ריבר, באתר מאקו, 24 ביולי 2016
- ^ כרמלה בנחת ברלין באתר ידיעות אחרונות
30780972דניאל זך