מנת דגל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מנת הדגל של מסעדת "קימל" של השף שאול בן-אדרת: מניפת פילה בקר וכבד אווז או ברווז, עם שמנת ופלפל
מנת הדגל של מסעדת "חדר האוכל" של השף עומר מילר: קרם חצילים בדבש תמרים וצנובר קלוי

מְנת דגלאנגלית: Signature dish, כלומר: מנה המהווה חתימה) היא מתכון המזוהה עם שף או מסעדה ספציפיים. באופן אידיאלי המנה צריכה להיות ייחודית לשף גם במבחן טעימה הנעשה בעיניים עצומות. מנת הדגל היא המקבילה הקולינרית של אמן המוצא את סגנונו, או סופר המוצא את שפת הכתיבה שלו.

מנת הדגל יכולה להשתנות עם הזמן, ולשף או מסעדה יכולה להיות יותר ממנת דגל אחת, היא גם יכולה להיות חלק מרשת מסעדות ארצית או כלל עולמית (כדוגמת ההמבורגר הספרדי ברשת המזון המהיר בורגראנץ').

במקרים מסוימים יכולות מנות דגל להיחשב למנות אזוריות. במצב זה, עשויה מנת הדגל להיות חלק מ"המנה המקומית" או המאכל הלאומי.

מנות דגל יכולות להיות משופעות מרכיבים, או בעלות מרכיבים בודדים, אך דרך הכנתן או שילוב המרכיבים מובילים לתוצאה ייחודית. מנות דגל יכולות להיות מתכונים מוכרים היסטוריים (הרבה לפני הולדת המסעדה או השף) אך נחשבים כעשויים היטב באופן בולט על ידי השף או המסעדה המסוימים. לדוגמה; מסעדת בופנז'ה הפריזאית אשר ידועה במתכון השוקרוט[1] שלה ומסעדת רלה דה לה פוסט שמנת הדגל שלה היא כבד ברווז חם המוקפץ עם ענבי שאסלה.

דוגמאות למנות דגל

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מנה העשויה מכרוב כבוש במלח, בשרים משומרים ותפוחי אדמה
  2. ^ מנת הדגל של גורדון רמזי (באנגלית)
  3. ^ שיר נוסצקי, הבלתי מנוצחות - כבד אווז בשוקולד, אתר וואלה!, 24 בספטמבר 2007
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23102392מנת דגל