2020 ברוסיה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
««« 2019 2018 2017 |
2020
ברוסיה |
»»» 2021 2022 2023 | |
כל ערכי השנים ברוסיה • אירועים בולטים בעולם ב-2020 פורטל רוסיה • לוח שנה של שנת 2020 |
2020 ברוסיה היא השנה ה-29 להקמת הפדרציה הרוסית לאחר התפרקות ברית המועצות.
הנהגה
- נשיא רוסיה - ולדימיר פוטין
- ראש הממשלה - דמיטרי מדבדב, עד 15 בינואר; מיכאיל מישוסטין, החל מ-16 בינואר
- יושבת ראש מועצת הפדרציה של רוסיה - ולנטינה מטוויינקו
- יושב ראש הדומה הממלכתית - ויאצ'סלב וולודין
אירועים עיקריים
- 15 בינואר – בנאום מצב האומה, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הודיע על שינויים עתידיים בחוקה. לאחר מכן ראש הממשלה, דמיטרי מדבדב, הודיע כי לממשלה אין מקום להתקיים תחת תנאים אלה והודיע על התפטרותו. בהתאם, הממשלה כולה התפזרה והפכה לממשלת מעבר עד לכינון ממשלה חדשה. למחרת אושר מינויו של מיכאיל מישוסטין, ראש שירות המיסים הפדרלי לשעבר, לראש הממשלה; ב-21 בינואר הוא הציג לנשיא את הרכב הממשלה החדשה שכללה 21 שרים, 9 מהם שרים חדשים.
- 22 בינואר –
- מועצת הפדרציה של רוסיה אישרה את פיטוריו של יורי צ'ייקה מתפקיד התובע הכללי של רוסיה, לאחר 14 שנים בתפקיד. במקומו מונה איגור קראסנוב.
- 29 בינואר – בשל פרשיות שערורייתיות פוטר ראש רפובליקת צ'ובשיה, מיכאיל איגנאטייב.
- 30 בינואר – פרשת נעמה יששכר: לאחר 10 חודשים במאסר נעמה שוחררה לאחר שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין חתם על חנינה.
- 31 בינואר – עובד אחד נהרג במהלך עבודות פירוק מתחם האירועים והספורט הפטרבורגי בסנקט פטרבורג, כאשר גג המבנה קרס בפתאומיות.[1]
- 5 בפברואר – משרד ההגנה של רוסיה פינה מהרפובליקה העממית של סין 140 אזרחים רוסיים, על רקע התפרצות נגיף הקורונה.[2]
- 10 בפברואר – בית הדין הצבאי המחוזי במוסקבה דן ל-18 שנות מעצר 11 חברים בארגון האנרכיסטי "רשת", שהוכר כארגון טרור.[3]
- 27 בפברואר – נחנך אי החלומות במוסקבה, הראשון מסוגו ברוסיה ומפארקי השעשועים הגדולים מסוגם באירופה.[4][5]
- 29 בפברואר – תהלוכות המוניות במוסקבה וסנקט פטרבורג לזכרו של מנהיג האופוזיציה, בוריס נמצוב. עשרות צועדים נעצרו.
- 10 במרץ –
- מפלגת השלטון רוסיה המאוחדת וסיעות נוספות בבית התחתון בפרלמנט מציעות לפוטין למחוק את ספירת הכהונות הקודמות שלו על מנת לאפשר לו להתמודד בבחירות לנשיאות רוסיה 2024. בנוסף התיקונים המוצעים לחוקה אושרו בקריאה שנייה, לקראת אישורן לקריאה שלישית והגשתן למשאל עם בהמשך השנה.
- בעקבות התפרצות נגיף קורונה-ווהאן והתפרצות נגיף הקורונה ברוסיה, עיריית מוסקבה הגבילה קיום אירועים המוניים ונאסר על התכנסות של יותר מאלפיים איש, מ-10 במרץ עד ל־10 באפריל, זאת בהתאמה להנחיות השירות הפדרלי לפיקוח בתחום הגנת זכויות הצרכן ומשרד הבריאות של רוסיה.
- 14 במרץ – 49 עצורים בהפגנה ליד מטה שירות הביטחון הפדרלי במוסקבה נגד השינויים בחוקה.
- 26 במרץ –
- דליפת גז בבית דירות בעיר מגניטוגורסק גרמה לשרפה שהתפשטה לשאר הבניין והביאה למותם של 2 אנשים ופציעתם של עשרות.
- 3 באפריל – נעצר סגן הרמטכ"ל, חליל ארסלאנוב, באשמת גנבת כספי ציבור באמצעות חברת וויינטלקום.
- 4 באפריל –
- נעצר המשנה למושל מחוז קירוב, אנדריי פליטקו, באשמת קבלת שוחד בגובה 3.4 מיליון רובל.
- דליפת גז גרמה לפיצוץ בבית דירות ברחוב גגארין בעיר אורחובו־זויבו במחוז מוסקבה. דווח על 3 הרוגים וששה אחרים שנפצעו.
- 8 באפריל - מושל סבסטופול לשעבר וסגן שר התעשייה והמסחר דמיטרי אובסיאניקוב גורש משורות מפלגת רוסיה המאוחדת. לאחר ששלושה ימים קודם היה מעורב בקטטה בשדה התעופה באיז'בסק. הוא סירב לעבור את הבדיקות הביטחוניות הדרושות וקילל את השוטרים ועובדי חברת התעופה. ועדת האתיקה המפלגתית מצאה זאת כהתנהגות פסולה ובמשרד התעשייה והמסחר הדגישו שהתנהגותו של סגן השר היא הפרה חמורה של קוד האתיקה של עובדי מדינה ונפתח הליך משמעתי נגדו.
- 9 באפריל - מרד כלא אנגרסק: אסיר אחד נהרג במהלך מרד אסירים המוני בכלא אנגרסק במחוז אירקוטסק, במהלכו פרצו כוחות ספצנאז של שירות בתי הסוהר הפדרלי לדכא את המהומות, במסגרתן הוצתו מבני הכלא.
- 12 באפריל - פוטר סגן שר הפנים וראש מחלקת החקירות במשטרה, אלכסנדר רומנוב, לאחר שתושאל כעד בשני מקרים של כפופים לו, הוא מואשם בשימוש לרעה בסמכותו.
- 18 באפריל - בעיר אבקאן נעצר סגן ראש רפובליקת חקסיה, סרגיי נוביקוב, שכיהן גם כשר הבינוי והשיכון ברפובליקה. בוועדת החקירות ובשירות הביטחון הפדרלי האשימו אותו בקבלת שוחד.
- 30 באפריל - ראש ממשלת רוסיה, מיכאיל מישוסטין נדבק בנגיף הקורונה, סגנו אנדריי בלואוסוב מונה למלא את מקומו למשך 20 יום. ב-19 במאי מישוסטין חזר לתפקידו.
- 1 במאי - ולדימיר יאקושב שר הבינוי והשיכון אושפז לאחר שנדבק בנגיף.[6] שבוע לאחר מכן שוחרר לביתו.
- 6 במאי - שרת התרבות אולגה ליובימובה נדבקה בנגיף והוכנסה לבידוד.[7]
- 8 במאי - הצפות ענק בעיר ניז'ני נובגורוד בעקבות גשם רב וכמות משקעים גדולה באופן חריג שהביאה לכך שהמים בעיר הגיעו לגובה מטר.
- 9 במאי -
- לראשונה מאז שנת 2000, לא נערך מצעד יום הניצחון, במקום זאת נערכו מטסים צבאיים ומשטים וטקס צנוע בהשתתפות המשמר הנשיאותי בחצר הקרמלין, בנוכחות פוטין.[8]
- במוסקבה, התרחשה שרפה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים הקליני מספר 50 על שם ספאסוקובוצקי. כתוצאה מכך מתה חולה שהייתה מחוברת למערכת ההנשמה מדגם Avant-M.
- 11 במאי - שרפה שפרצה בהוספיס בקרסנוגורסק, מחוז מוסקבה הביאה למותם של תשעה מטופלים.
- 12 במאי -
- דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב אושפז לאחר שנדבק בנגיף הקורונה. גם רעייתו, טטיאנה נבקה, נמצאה חיובית לנגיף אך עם תסמינים קלים יותר ולא אושפזה. פסקוב שוחרר כשבועיים לאחר מכן.
- שרפה פרצה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים גאורגי ה"קדוש" בסנקט פטרבורג, שם טיפלו בחולים עם נגיף קורונה. באחת המחלקות נפטרו ארבעה חולים שהיו מחוברים למכשירי הנשמה מכניים מדגם Avant-M. מטופלת נוספת מתה בחדר סמוך. באשר לסיבת השרפה, על פי נתונים רשמיים, מדובר היה בפיצוץ באחת המכונות, בעקבות זאת השירות הפדרלי לפיקוח בתחום הבריאות, הורה על הפסקת השימוש במכונות מסוג זה.
- 13 במאי -
- מחוז ארכנגלסק והמחוז האוטונומי של הניינץ החלו לנהל מגעים לאיחוד[9] ויצירת מחוז חדש וחתמו על מזכר הבנות בנושא.[10] זהו מיזוג המחוזות הראשון ברוסיה מאז 2008. הוחלט כי משאל עם בנושא ייערך ב-13 בספטמבר.
- הדומה הממלכתית אישרה תיקון לחוק הבחירות, במסגרתו יתאפשר לבצע הצבעה ממוחשבת מרחוק, כולל באמצעות הודעת טקסט, באינטרנט, בפורטל Gosuslugi.ru ובאמצעות משלוח טפסים דרך סניפי דואר רוסיה.
- 14 במאי - סגן ראש ממשלת מחוז פנזה ושר החקלאות המחוזי אנדריי בורלאקוב, החשוד במקרה של הונאה בכספי תקציב המחוז, נעצר על ידי שירות הביטחון הפדרלי לאחר חיפושים שנערכו בביתו.
- 23 במאי - אדם התפרץ לסניף של אלפא בנק במוסקבה ולקח לפחות חמישה אנשים כבני ערובה. הוא הודיע שיפוצץ את המקום, אם לא יינתן לו סכום כסף גדול. לאחר התערבות יחידת SOBR של המשמר הלאומי הוא נעצר ובני הערובה שוחררו.
- 24 במאי - אירוע ירי בדרום העיר מוסקבה: בפרויקט המגורים "יאסני", שמונה אנשים היו מעורבים בקרב יריות בחניה של המתחם. האירוע הסתיים בהתערבות משטרת הפדרציה הרוסית, ללא נפגעים.
- 27 במאי - ראש רפובליקת אודמורטיה אלכסנדר ברצ'אלוב נמצא חיובי לנגיף COVID-19.[11]
- 28 במאי - בעקבות מחאה על מעצרו של העיתונאי והפוליטיקאי איליה אזאר, נעצרים מספר עיתונאים ופעילים ליד בניין משטרת מוסקבה.
- 3 ביוני - מצב חירום הוכרז בנורילסק בעקבות דליפת 20 אלף טון של נפט לשני נהרות בסביבת העיר. התברר שהדליפה התרחשה ב-29 במאי, בשטחה של תחנת הכוח מספר 3, בשל שקיעת מיכל אחסון הסולר וכתוצאה ממנו נשפך הדלק.
- 12 ביוני - אדם אחד נהרג ושניים נוספים נפצעו בפיצוץ תחנה לחלוקת דלק בקאזאן שבטטרסטן. שירותי החירום דיווחו כי אירע פיצוץ של גז נוזלי במתקן אחסון גז של חברת גזפרום גז נוזלי בקאזאן, לאחר מכן פרצה שרפה שהכבאים הצליחו לכבותה.
- 15 ביוני - גבר חמוש בשם רטמיר גאלייב, בנו של סגן ראש השירות למלחמה בסמים של אינגושטיה, ירה בשני שוטרי משטרת התנועה הרוסית בזמן שהם עיכבו מונית, בפנייה משדרות לנין לשדרות ורנאדסקי במוסקבה. השוטרים השיבו לעברו באש, שני השוטרים נפצעו והיורה מת מפצעיו בבית החולים.[12]
- 19 ביוני -
- 24 ביוני - נערך מצעד יום הניצחון שנדחה: יותר מ-14 אלף חיילים, 200 כלי רכב צבאיים ו-75 מטוסים השתתפו, שאליו הגיעו נציגים מ-13 מדינות, ביניהן הרפובליקה העממית של סין, בלארוס, מונגוליה, סרביה הודו ומולדובה.[13][14][15]
- 25 ביוני עד 1 ביולי - הצבעה על משאל העם על התיקונים לחוקת רוסיה:[16] על פי נתוני ועדת הבחירות המרכזית, 77.92% הצביעו בעד התיקונים, שנכנסו לתוקפן ב-4 ביולי.
- 30 ביוני -
- נחנכה אנדרטת רז'ב לחייל הסובייטי.
- נפתחה תנועת רכבות משא מעל גשר קרים.[17]
- 7 ביולי - איוואן ספרונוב, יועץ התקשורת של ראש סוכנות החלל הפדרלית, דמיטרי רוגוזין, נעצר בגין בגידה במולדת. בשירות הביטחון הרוסי, טענו כי ספרונוב העביר סודות מדינה לאחת מהחברות בברית נאט"ו.
- 9 ביולי -
- נעצר מושל מחוז חברובסק, סרגיי פורגאל, הוא הואשם במעורבות בהזמנת רצח של יריביו
- המשטרה הרוסית פשטה על מספר גופי תקשורת עצמאיים הקשורים למיכאיל חודורקובסקי, ביניהם: מ.ב.ח. מדיה (МБХ Медиа), רוסיה הפתוחה ועוד. בנוסף, נעצרו גם מספר עיתונאים ופעילי זכויות אדם.
- 11 ביולי - בין 10,000 ל-14,000 איש יצאו להפגנות המוניות בערי מחוז חברובסק בדרישה לשחרר את סרגיי פורגאל.[18]
- 12 ביולי - הושלמו ניסויים קליניים בחיסון לנגיף COVID-19 שפיתחו באוניברסיטת סצ'נוב.[19]
- 15 ביולי - תנועות האופוזיציה ערכו הפגנות במוסקבה נגד אימוץ התיקונים לחוקת רוסיה (2020); בסנקט פטרבורג ההפגנה הוחלפה בתורים ארוכים לחתימה על עצומה נגד התיקונים המוצעים; בחברובסק נמשכו ההפגנות הגדולות לתמיכה במושל העצור, סרגיי פורגאל.
- 18 ביולי - בין 50,000 ל-85,000 איש יצאו לצעדת מחאה ברחובות חברובסק, קומסומולסק על אמור וולדיווסטוק בדרישה לשחרר את פורגאל.
- 25 ביולי -
- בחברובסק נמשכו ההפגנות ההמוניות בדרישה לשחרר את פורגאל; בהפגנת תמיכה במוסקבה המשטרה עצרה עשרות אנשים.
- 28 ביולי – תאונה בסנקט פטרבורג, לאחר התנגשות של שתי רכבות משא, שגרמה לירידה של שלושה קרונות מהפסים. 2 נפצעו.
- 29 ביולי - דווח שרוסיה תהיה המדינה הראשונה בעולם לאשר חיסון לנגיף COVID-19, כבר ב-10 באוגוסט. החיסון פותח על ידי מכון גאמליה במימון הקרן הרוסית להשקעות ישירות.[20][21][22][23]
- 31 ביולי - הטיל פרוטון-M שוגר עם 2 לוויני תקשורת מדגם "אקספרס 103" ו"אקספרס 80" מבייקונור.[24]
- 1 באוגוסט - בחברובסק נמשכו ההפגנות ההמוניות בדרישה לשחרר את פורגאל; בהפגנת תמיכה בסנקט פטרבורג ובמוסקבה המשטרה עצרה עשרות אנשים; הפגנות תמיכה נערכו גם ביקטרינבורג, צ'ליאבינסק, קרסנודאר, אירקוטסק ובערים נוספות.
- 11 באוגוסט - משרד הבריאות הרוסי אישר את חיסון Gam-COVID-Vac כתרופה לנגיף הקורונה ובכך הפכה רוסיה למדינה הראשונה בעולם לאשר חיסון למגפה.[25][26]
- 18 באוגוסט - המבצע הרוסי בסוריה: יועץ ביטחוני וגנרל רוסי נהרגו בפיצוץ מטען חבלה בכביש בינעירוני במרחק 15 ק"מ מדיר א-זור, סוריה, עוד 2 חיילים רוסים נפצעו.[27]
- 20 באוגוסט -
- הרעלת אלכסיי נבלני: מתנגדו של פוטין, איש האופוזיציה והבלוגר אלכסיי נבלני הובהל לבית חולים עם חשש להרעלה באמצעות גז העצבים נוביצ'וק. דווח שהוא נמצא בתרדמת. יומיים לאחר מכן, הוטס לטיפול בברלין.
- פיצוץ ברב קומות ברחוב באטובה בעיר יארוסלבל הביא למותן של 2 נשים וילד בן 8 ולפציעתם של עשרות. על פי המשטרה, הפיצוץ נגרם מדליפת גז שגרם להרס רב.
- 23 באוגוסט - 20 פצועים בתאונת דרכים במוסקבה החדשה, בכביש קלוגה.
- 1 בספטמבר - התפרצות נגיף הקורונה ברוסיה: רף הנדבקים מגיע ל-1,000,048, כאשר יום חמישי ברציפות ניכרת מגמת עלייה בקצב התחלואה.
- 11 עד 13 בספטמבר – הבחירות לרשויות המקומיות ברוסיה: נערכו בחירות לראשי המחוזות כדוגמת מושל סבסטופול, ראש המחוז היהודי האוטונומי, מושל מחוז אירקוטסק, נשיא טטרסטן, מושל מחוז לנינגרד, מושל חבל קמצ'טקה ומושלי מחוזות נוספים.
- 22 בספטמבר - מעצר של סרגיי טורופ.
- 4 באוקטובר - נבחרת רוסיה בכדורעף עד גיל 20 זוכה באליפות אירופה אחרי שגברה על איטליה בגמר.
- 7 באוקטובר - פיצוץ מחסן נשק צבאי במחוז ריאזאן הוביל לפינוי עשרה כפרים במחוז. דווח על חמישה פצועים ופינוי של יותר מ-2,300 איש מהאזור.
- 14 באוקטובר -
- ראש רפובליקת אודמורטיה לשעבר, אלכסנדר סולובייב, נידון ל-10 שנות מאסר באשמת קבלת שוחד בנוסף עליו לשלם קנס בסך 275 מיליון רובל.
- משרד הבריאות הרוסי אישר חיסון שני לנגיף בשם EpiVacCorona כתרופה לנגיף הקורונה.
- 29 באוקטובר - תחנת האוטובוסים המרכזית של מוסקבה נפתחה מחדש לאחר שיפוץ בן 3 שנים.[28]
- 30 באוקטובר - מטוס אחרון מדגם טופולב Tu-154 ביצע את הטיסה האזרחית האחרונה שלו, זה היה מטוס מספר זנב RA-85757 שטס ממירני לנובוסיבירסק והיה ה־Tu-154 האחרון ששירת בתעופה האזרחית הרוסית.
- 9 בנובמבר -
- סבב מינויים בממשלת רוסיה: ניקולאי שולגינוב מונה לשר האנרגיה במקומו של אלכסנדר נובאק שמונה לסגן ראש ממשלת רוסיה. אירק פייזולין מונה לשר הבינוי, ויטאלי סאבלייב החליף את יבגני דיטריך במשרד התחבורה, אלכסנדר קוזלוב יעבור מהמשרד לפיתוח האזור הארקטי והמזרח הרחוק למשרד למשאבי טבע, בעוד אלכסיי צ'קונקוב ימונה לשר לפיתוח האזור הארקטי והמזרח הרחוק.
- חייל בשם אנטון מקארוב ירה למוות בארבעה חיילים כולל במפקדו במהלך סכסוך בשדה התעופה בולטימור בעיר וורונז'.
- 11 בנובמבר - בעקבות חתימת הסכם הפסקת האש בין ארמניה לאזרבייג'ן לסיום מלחמת נגורנו קרבאך, רוסיה שולחת לנגורנו קרבאך 2,000 חיילים למשימת שמירת שלום, במסגרת אוקאז של נשיא רוסיה.
- 18 בנובמבר - מיכאיל מן, שר הבינוי והשיכון לשעבר נעצר על ידי ועדת החקירות הפדרלית במסגרת חקירת פרשת שחיתות.[29]
- 19 בנובמבר - המשנה לראש ממשלת מחוז מוסקבה, דמיטרי קוראקין, נעצר על ידי רשויות אכיפת החוק הפדרליות במסגרת חקירת שחיתות.
- 26 בנובמבר - אנשי ועדת החקירות של רוסיה עצרו את סגן מנהל שירות בתי הסוהר הפדרלי לשעבר בעוון ניצול סמכות וגניבת כספים בגובה 189 מיליון רובלים, מתקציב השירות.
- 1 בדצמבר - משטרת קאזאן עצרה את הרוצח הסדרתי רדיק טגירוב, המכונה "המטורף מהוולגה", שבשנים 2011–2012 רצח לפחות 26 נשים קשישות.
- 5 בדצמבר - בסנקט פטרבורג נעצר הפובליציסט וההיסטוריון ולרי סולוביי.
- 11 בדצמבר - שישה שוטרים נפגעו בשני פיצוצים במהלך מתקפה של מחבלים צ'צ'נים על מטה שירות הביטחון הפדרלי במחוז המשנה מאלוקאראצ'אייבסק שבקאראצ'אי-צ'רקסיה.
- 12 בדצמבר - שני שבויים רוסיים, מקסים שוגאליי וסאמר חסן עלי סויפאן, שוחררו מלוב, אחרי ששהו בשבי מאז 2018.[30][31]
- 15 בדצמבר - מטוס MC-21-310 עם מנועי PD-14 רוסיים ביצע את טיסתו הראשונה.
- 17 בדצמבר - עקב שימוש בסמים ממריצים, רוסיה מורחקת מהשתתפות בטורנירים בינלאומיים למשך שנתיים, כמו גם מאירוח טורנירים שכאלה.[32]
- 20 בדצמבר - באירוע לציון 100 שנה להקמת ביון החוץ הרוסי נחנכה במוסקבה תערוכה על תולדות הביון הרוסי.
- 21 בדצמבר - נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין חתם על החוק שיספק לנשיאי עבר ברוסיה חסינות מתביעות למשך כל חייהם.
- 22 בדצמבר - הדומה השביעית אימצה בקריאה ראשונה הצעת חוק בנושא אחריות פלילית בגין הוצאת דיבה ולשון הרע באינטרנט, שבדרך כלל גם מחמירה את העונשים בגין הצהרות מסוג זה.
- 25 בדצמבר - המשטרה במוסקבה פשטה על ביתה של פעילת האופוזיציה ליובוב סובול ועיכבה אותה לחקירה, זאת בעקבות ניסיונה להגיע לביתו של סוכן בשירות הביטחון שהיה כביכול מעורב בהרעלה של אלכסיי נבלני.
- 26 בדצמבר - התפרצות נגיף הקורונה ברוסיה: רף הנדבקים עובר את ה-3,000,000, כאשר בימים האחרונים המשיכו להשבר שיאים שליליים מבחינת נדבקים חדשים ותמותה.
- 27 בדצמבר - דינמו מוסקבה גוברת על זניט סנקט פטרבורג בגמר הגביע הרוסי בכדורעף גברים וזוכה בו לראשונה מזה 12 שנה.
- 28 בדצמבר -
- 18 דייגים הוכרזו כנעדרים אחרי שספינת הדייג שלהם "אונגה", שיצאה אל ים ברנץ טבעה באזור נובאיה זמליה.
- 2 שוטרים נהרגו במתקפה של מחבלים בעיר גרוזני שבצ'צ'ניה.
- 29 בדצמבר - חקירה פלילית נפתחה מחדש נגד מתנגדו של פוטין, אלכסיי נבלני שהורעל באוגוסט.
נפטרו
-
בוריס קלוייב
-
יבגני שאפושניקוב
-
ולנטין גאפט
- 2 בינואר – אלכסנדר בלאגונראבוב, מהנדס ומעצב נגמ"ש מדגם "BMP-3" (נולד ב-1933)
- 19 בינואר – יורי דיומין, סגן התובע הכללי של הפדרציה הרוסית וראש הפרקליטות הצבאית הכללית בשנים 1997—2000 (נולד ב-1945)
- 25 בינואר – וסילי בקאלוב, מהנדס נשק ומעצב ראשי של "לשכת המחקר והבנייה המרכזית של רובי צייד" (נולד ב-1929)
- 29 בינואר – אנדריי מיירסון, אדריכל, חבר האקדמיה הרוסית לאדריכלות ומדעי הבנייה וחבר במכון האדריכלים האמריקאי, היה שותף לשיפוץ מלון ריץ קרלטון מוסקבה (נולד ב-1930)
- 25 בינואר – פיודור קומארוב, תרפיסט צבאי, מפקד המינהל המרכזי לרפואה צבאית של משרד ההגנה הסובייטי בשנים 1977—1989 (נולד ב-1920)
- 25 בפברואר – דמיטרי יאזוב, שר ההגנה הסובייטי האחרון והקצין האחרון שקיבל את עיטור מרשל ברית המועצות (נולד ב-1924)
- 27 בפברואר – רולאן מארטירוסוב, מהנדס בחברת סוחוי, מתכנן המטוסים סוחוי Su7BKL, סוחוי Su-15, סוחוי Su-24, סוחוי Su-27 ועמד בראש צוות הפיתוח של המפציץ סוחוי Su-34 מ-1991 (נולד ב-1935)
- 29 בפברואר – אלכסנדר גאורגייביץ' ודרניקוב, רוכב אופניים סובייטי, אלוף עולם 1981 (נולד ב-1959)
- 17 במרץ – אדוארד לימונוב, פובליציסט רוסי, ממייסדי המפלגה הנציונל-בולשביקית (נולד ב-1943)
- 7 באפריל - מישיק קזאריאן, מדען לפיזיקה (נולד ב-1948)[33]
- 15 באפריל - דניל טליסוב, פיזיקאי גרעין מהמעבדה לתהליכי פיזיקה מודולרים של המכון למחקרים גרעיניים תחת האקדמיה הרוסית למדעים (נולד ב-1984)[33]
- 16 באפריל - אלכסנדר ראדוב, במאי טלוויזיה (נולד ב-1941)[33][34]
- 27 באפריל - אנדריי ואריצ'ב, מנכ"ל מטאלואינווסט
- 2 במאי - אולגה קוליקובסקאיה-רומנובה, אשת ציבור ואלמנתו של טיכון קוליקובסקי-רומנוב, אחיינו של ניקולאי השני, קיסר רוסיה (נולדה ב-1926)
- 4 במאי - איגור וינוגראדוב, סמנכ"ל תאגיד "אירקוט" שעסק ברישוי מטוסי סוחוי סופרג'ט 100 (נולד ב-1955).[35][33]
- 5 במאי - יבגני מיקרין, המהנדס הראשי וסמנכ"ל תאגיד החלל "אנרגיה" (נולד ב-1955).[33]
- 6 במאי - דמיטרי בוסוב, אוליגרך, הבעלים של חברת Sibantratsist וחברת Vostokugol (נולד ב-1968).
- 18 במאי - גלינה אוסובה, סופרת ומתרגמת (נולדה ב-1932)
- 20 במאי - ולדימיר גולוב, במאי (נולד ב-1937)
- 28 במאי - סרגיי מוחנטקין, פעיל זכויות אדם ואופוזיציונר (נולד ב-1954)
- 9 ביוני - אנאטולי טרושקין, סופר וסאטיריקן (נולד ב-1941)
- 15 ביוני - אנדריי וורוביוב, שר הבריאות בשנים 1991–1992 (נולד ב-1928)
- 18 ביוני - מיכאיל איגנאטייב, ראש רפובליקת צ'ובשיה בשנים 2010–2019 (נולד ב-1962)
- 17 ביולי - יקטרינה אלכסנדרובסקאיה, מחליקה אומנותית שייצגה את אוסטרליה (נולדה ב-2000)
- 19 ביולי - רפאל זאקירוב, טייס ואיש שירותי החילוץ וההצלה, מייסד להק התעופה של המשרד למצבי חירום הרוסי (נולד ב-1948)
- 25 ביולי - אלכסנדר יושקו (אנדי קארטרייט), ראפר אוקראיני-רוסי (נולד ב-1990)
- 5 בספטמבר - אלכסנדרה ליוואנסקאיה, עיתונאית (נולדה ב-1956)
- 2 באוקטובר - אלכסנדר קאלייאנוב, זמר (נולד ב-1947)
- 18 באוקטובר -
- איגור מורוזוב, מדען ואתנוגרף (נולד ב-1955)
- איוואן אימגרונט, ראש עיריית יאלטה (נולד ב-1961).[36]
- 29 באוקטובר - אולפאט מוסטאפין, ראש עיריית אופה בשנים 2018–2020 (נולד ב־1959)
- 6 בנובמבר - מיכאיל ז'בנצקי, סופר וסאטיריקן (נולד ב-1934)
- 17 בנובמבר - רומן ויקטיוק, במאי תיאטרון (נולד ב-1936)
- 23 בנובמבר - ויקטור זימין, מדינאי, ראש רפובליקת חקסיה בשנים 2009–2018 (יליד 1962)
- 30 בנובמבר - אירינה אנטונובה, מבקרת אמנות מומחית בתחום בציור באיטלקי בתקופת הרנסאנס, מנהלת (1961—2013) ולאחר מכן נשיאת מוזיאון פושקין (2013—2020) (ילידת 1922)
- 8 בדצמבר - יבגני שאפושניקוב, שר ההגנה האחרון של ברית המועצות (נולד ב-1942)
- 13 בדצמבר - אנדריי סאפונוב, זמר וגיטריסט (נולד ב-1956) ואלכסנדר זיריאנוב, לוחם, מפקדה הראשון של יחידת SOBR (נולד ב-1951)
- 21 בדצמבר - אלכסנדר קורליאנדסקי, אנימטור (נולד ב־1937)
- 26 בדצמבר - ג'ורג' בלייק, מרגל (נולד ב־1922)
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Рабочий пытался зацепиться за люльку: как рухнул СКК "Петербургский", vesti.ru
- ^ [1]
- ^ Те же и запрещенная в России «Сеть», Новая газета - Novayagazeta.ru, 1554910260000 (ברוסית)
- ^ Первый в России и крупнейший в Европе: Путину показали "Остров мечты", Vesti.ru
- ^ אי החלומות": התשובה של רוסיה לדיסנילנד, ynet
- ^ Глава Минстроя госпитализирован с коронавирусом, Vesti.ru
- ^ "Министр культуры Ольга Любимова заразилась коронавирусом". ТАСС. נבדק ב-2020-05-06.
- ^ Приглашенным на День Победы иностранным лидерам предложено отложить визиты в Москву
- ^ Архангельская область и Ненецкий автономный округ обсудят возможность объединения, Vesti.ru
- ^ Меморандум подписан: Архангельск и Нарьян-Мар образуют новый регион
- ^ Глава Удмуртии заразился коронавирусом
- ^ Стрельба на Ленинском проспекте
- ^ פוטין: עברנו את שיא הקורונה, מצעד יום הניצחון יתקיים בחודש הבא
- ^ צפו במצעד המרהיב של פוטין במוסקבה; מחר: רוסיה תצביע על הארכת שלטונו
- ^ פוטין במצעד הניצחון בככר האדומה
- ^ למרות המגפה ובמשך שבוע, החל משאל העם שיאפשר לפוטין לשלוט עד 2036
- ^ "Дитрих анонсировал запуск грузовых составов по Крымскому мосту с 1 июля 2020 г" (ברוסית). Интерфакс-Россия. 2019-12-23. נבדק ב-2019-12-25.
- ^ רוסיה: אלפים נגד מעצר המושל שהביך את פוטין
- ^ ברוסיה הכריזו: התקדמות בפיתוח חיסון לקורונה
- ^ רוסיה תהיה הראשונה לאשר חיסון לקורונה?
- ^ עיגלו פינות? רוסיה: פיתחנו חיסון לקורונה ונחסן את האזרחים
- ^ Глава РФПИ сравнил создание Россией вакцины от COVID-19 с первым спутником
- ^ Exclusive: Russia prepares for world's first approval of a Covid-19 vaccine by mid-August, but questions remain
- ^ Успешный старт: "Протон" отправился в свой самый длительный полет
- ^ פוטין הודיע: "רוסיה פיתחה את החיסון הראשון בעולם לקורונה"
- ^ ראלי באירופה; רוסיה אישרה חיסון לקורונה שפיתח מכון המחקר הלאומי
- ^ Российский генерал погиб в Сирии
- ^ Открытие нового здания автовокзала Центральный на Щелковском шоссе, עיריית מוסקבה
- ^ Михаил Мень задержан после допроса
- ^ Освобожденные в Ливии россияне вернулись домой
- ^ צמד חמד: השחרור המפתיע של שני רוסים שנחשדו בריגול
- ^ כלכליסט, רוסיה לא תוכל להשתמש בשמה, דגלה והמנונה בשתי האולימפיאדות הקרובות
- ^ 33.0 33.1 33.2 33.3 33.4 מת בעקבות סיבוכי נגיף קורונה על רקע התפרצות נגיף הקורונה ברוסיה
- ^ От коронавируса умер режиссер Александр Радов
- ^ Скончался Игорь Львович Виноградов
- ^ Глава администрации Ялты не смог победить COVID-19
2020 ברוסיה34551410Q61359446