חתול בר

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
חתול בר
McTavish (British Wildlife Centre).jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה טורפים
משפחה חתוליים
סוג חתול
מין חתול בר
שם מדעי
Felis silvestris
תחום תפוצה
Wiki-Felis sylvestris.png

חתול בר (שם מדעי: Felis silvestris) הוא מין בסוג חתול ממשפחת החתוליים.

חתול הבר הוא טורף קטן שטבעי לאירופה, החלק המערבי של אסיה ואפריקה. חתול הבר הוא המין הנפוץ בחתוליים בישראל ומצוי בכל אזורי הארץ, אם כי באזורים מדבריים הוא נדיר יחסית. חתול הבר פעיל בלילה וצד יונקים קטנים, ציפורים ועוד יצורים בגודל דומה.

חתול הבר הוא אביו של חתול הבית, הידוע כ-Felis silvestris domesticus או כ-F. s. catus. ישנן עדויות שמצביעות על כך שחתול הבר בוית לפני בין 9000 ל-10,000 שנה מחתול הבר האפריקאי באזור הסהר הפורה, במקביל למהפכה החקלאית, בשל הצורך להגן על מצבורי תבואה מפני מכרסמים[1].

בסביבתו הטבעית מותאם חתול הבר למגוון סוגי בתים: יערות פתוחים, סוואנות וערבות. על אף שתת-המין המבוית נראה במגוון תבניות וצבעים, פרטי הבר הם בצבע חום-אפור עם פסים שחורים, באורך של 50 עד 80 ס"מ ושוקלים בין 3 ל-6 ק"ג. תת-המין האפריקני קטן במקצת ובעל גוון חום בהיר יותר. הזכרים גדולים מהנקבות במשקלם ולהם ראש גדול יותר וצוואר עבה יותר משל הנקבות.

רוב ההמלטות מתרחשות באביב. משכה של תקופה ההיריון הוא 50–63 יום. בסופו של ההיריון מומלטים 1–5 גורים עיוורים שמשקלם כ-50 גרם. לאחר 10 ימים הם פותחים את עיניהם ולאחר 16–20 יום הם לומדים ללכת. הגורים יונקים כ-3 חודשים ובגיל זה מתחילים לצוד, בגיל 5 חודשים הם נעשים עצמאיים. הם חיים כ-15 שנה.

תת-מינים

גלריה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. Driscoll, C. A., Menotti-Raymond, M., Roca, A. L. Hupe, K., Johnson, W. E., Geffen, E., Harley, E. H., Delibes, M., Pontier, D., Kitchener, A. C., Yamaguchi, N., O’Brien, S. J., Macdonald, D. W. (2007). "The Near Eastern Origin of Cat Domestication". Science 317 (5837): 519–523. PMID 17600185. doi:10.1126/science.1139518. 
  2. Scottish wildcat (Felis silvestris silvestris) באתר Trees for life


סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0