GBIF

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית ארגון ריקה.

החברים הרשמיים או "המשתתפים" ב-GBIF מורכבים ממדינות, כלכלות וארגונים בין-לאומיים המשתפים פעולה לקידום גישה חופשית ופתוחה לנתוני המגוון הביולוגי. מפה זו מציגה את המשתתפים הארציים של GBIF נכון ל-29 באוגוסט 2017. (ישראל היא חברה בארגון גם כן)

GBIF (בעברית: מתקן המידע העולמי למגוון הביולוגי, באנגלית: Global Biodiversity Information Facility) הוא ארגון בין-לאומי המתמקד ביצירת נתונים מדעיים על המגוון הביולוגי הזמין דרך האינטרנט באמצעות שירותי אינטרנט.

הנתונים ניתנים על ידי מוסדות רבים מרחבי העולם; ארכיטקטורת המידע של GBIF הופכת נתונים אלה לזמינים וניתנים לחיפוש באמצעות פורטל יחיד. הנתונים הזמינים באמצעות פורטל GBIF הם בעיקר נתוני הפצה על צמחים, בעלי חיים, פטריות ומיקרובים עבור העולם, ונתונים שמות מדעיים לכל יצור חי.

מטרת הארגון

מטרת GBIF היא לאפשר גישה חופשית ופתוחה לנתוני המגוון הביולוגי ברחבי העולם כדי לתמוך בפיתוח בר-קיימא. לארגון יש סדרי עדיפויות, בדגש על קידום השתתפות ועבודה באמצעות שותפים, כוללים גיוס מידע על המגוון הביולוגי, פיתוח פרוטוקולים ותקנים על מנת להבטיח שלמות מדעית ותפעוליות הדדית, בניית אתרים מעוצבים שונים המאפשרים קישור בין סוגי נתונים מגוונים ממקורות שונים וכדומה.

GBIF שואפת ליצור קשרים מידעיים בין משאבי נתונים דיגיטליים מכל רחבי הספקטרום של הארגון הביולוגי, בין גנים למערכות אקולוגיות, וכדי לחבר אותם בנושאים חשובים למדע, לחברה ולקיימות על ידי שימוש בכלים גאוגרפיים ובכלי GIS. זה עובד בשיתוף עם ארגונים בין-לאומיים אחרים כגון: שותפות קטלוג של החיים, מידע המגוון מידע ביולוגי, קונסורציום עבור ברקוד החיים (CBOL), האנציקלופדיה של החיים (EOL), ו-GEOSS.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא GBIF בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא איכות הסביבה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34980718GBIF