חולדה מצויה

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
חולדה מצויה
Rattus rattus03.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
סדרה מכרסמים
משפחה עכבריים
סוג חולדה
מין חולדה מצויה
שם מדעי
Rattus rattus
תחום תפוצה
Black rat range map.png
השוואה בין חולדה מצויה (למעלה) לבין חולדת חוף (למטה)

חולדה מצויה או גם חולדת עֲלִיּוֹת[1] או חולדת הבתים[2] (שם מדעי: Rattus rattus) היא מין נפוץ בסוג חולדה. זאת החולדה השנייה בתפוצתה לאחר חולדת החוף. מוצאה באסיה הטרופית, משם היא התפשטה למזרח הקרוב בתקופה הרומאית, ולאחר מכן לאירופה במאה הראשונה ומשם התפשטה עם האירופאים סביב העולם.

חולדות מצויות נחשבות אוכלות כל, וניזונות ממגוון מזונות בהם זרעים, פירות, עלים, גבעולים, פטריות, חסרי חוליות ובעלי חוליות. הם ניזונים גם מציפורים וחרקים. ביום ממוצע הם ניזונים מכ-15 גרם ושותים כ-15 מיליליטרים מים.

החולדה המצויה היא סתגלנית ומשגשגת בערים ובמשכנות האדם. מאחר שהיא נושאת מחלות רבות, בהן מחלות מידבקות, היא נחשבת למזיק לאדם שפגיעתו גדולה ורעה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. אתר האקדמיה ללשון העברית
  2. האנציקלופדיה העברית כרך י"ז עמוד 441
P cat.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא יונקים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.