וולבי אדום-צוואר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןוולבי אדום-צוואר
ולבי אדום-צוואר
ולבי אדום-צוואר
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: קנגוראים
משפחה: קנגוריים
סוג: קנגורו
מין: וולבי אדום-צוואר
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Macropus rufogriseus
דמארה, 1817
תחום תפוצה
Bennett's Wallaby.jpg

ווֹלבי אדום-צוואר או ווֹלבי בנט (שם מדעי: Notamacropus rufogriseus)[1], הוא אחד ממיני הסוג קנגורו, יונק מתת-הסדרה של חיות הכיס, שמוצאו מערבות אוסטרליה.

מאפיינים

צווארו הוא בגוון אדמדם, ומכאן בא לו שמו. אפו וכפותיו שחורות, ויש לו פס לבן על השפה. משקלו בין 13.80 ל-18.60 ק"ג, ואורך גופו כולל ראשו כ-90 ס"מ, אף שהזכרים גדולים באופן כללי מהנקבות.

אורך חייו הממוצע של וולבי אדום-צוואר הוא 15 שנה.[2]

הוולבי חי ביערות לא סבוכים. הוא נפוץ במזרח אוסטרליה, טסמניה, באיים שונים במצר בס (אף שלא ידוע האם האוכלוסיות באיים טבעיות או שהובאו על ידי האדם) ובחבל קנטרברי שבאי הדרומי של ניו זילנד.

הוולבי אדומי הצוואר הם בעלי חיים יחידאים (סוליטרים) לרוב, אולם כאשר המזון והמים מצויים בשפע הם מתאספים בקבוצות של עד 30 פרטים. כאשר הם מתקבצים, יש להם היררכיה חברתית הדומה לזו של מיני וולבי אחרים. הם פעילים בעיקר בין הערביים, ואת רוב שעות היום הם מבלים במנוחה במחסה.

הנקבות מגיעות לבגרות בין 14 ל-19 חודשים, בעוד שהזכרים מגיעים לבגרות בגיל שנתיים. תקופת הייחום של נקבת הוולבי אדום-הצוואר נמשכת 32 יום. לאחר הריון של 30 יום ממליטה הנקבה גור יחיד. הנקבה עשויה להמליט לאורך כל חודשי השנה, מלבד נקבות תת-המין הטסמני, הידוע גם כוולבי בנט (M. r. rufogriseus), אשר ממליטות בעיקר בין פברואר לאפריל. הגור נשאר בכיס אימו כ-280 יום, ונגמל מיניקה בערך בגיל שנה. הנקבות עשויות להמשיך לחיות בסביבת אמותיהן, ואילו הזכרים עוזבים את הסביבה בגיל שנתיים.

הוא ניזון מעשב ומענפים.

תת מינים

  • M. r. banksianus ‏(Quoy & Gaimard, 1825) – וולבי אדום-צוואר
  • M. r. rufogriseus ‏(Desmarest, 1817) - וולבי בנט - חי בטסמניה. וולבי בנט קטן יותר בממדיו (תופעה המוכרת כננסות איים), פרוותו ארוכה ושעירה יותר
  • M. r. fruticus‏ (Ogilby, 1838)

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא וולבי אדום-צוואר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Australian Faunal Directory, biodiversity.org.au (באנגלית)
  2. ^ Red-Necked Wallaby


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0