מג'יק תעשיות תוכנה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף מג'יק תעשיות תכנה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מג'יק תעשיות תוכנה בע"מ
לוגו מג'יק
לוגו מג'יק
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית (נאסד"ק: תל אביב)
בורסה הבורסה לניירות ערך בתל אביב
סימול מגיק
מייסדים דויד אסיא, יקי דוניץ
תקופת הפעילות 1983, ישראלישראל ישראל – הווה
משרד ראשי אור יהודה
ענפי תעשייה תוכנה
מוצרים עיקריים

Magic xpa Application Platform (סביבת פיתוח)

Magic xpi Integration Platform (פלטפורמת אינטגרציה)
שווי שוק 2.02 מיליארד ש"ח (20 בנובמבר 2024)
הכנסות 480 מיליון דולר (2021)[1]
רווח תפעולי 51.2 מיליון דולר (2021)[1]
רווח 34.9 מיליון דולר (2021)[1]
הון עצמי 265 מיליון דולר (2021)[1]
סך המאזן 492 מיליון דולר (2021)[1]
מנכ"ל גיא ברנשטיין
עובדים 2500+ עובדים ברחבי העולם (2022)
 
www.magicsoftware.com

מג'יק תעשיות תוכנה בע"מ היא חברה ישראלית רב לאומית הנמצאת בשליטתה של פורמולה מערכות.

מג'יק היא יצרנית טכנולוגיה של כלי פיתוח - Magic xpa - וכלי אינטגרציית תוכנה - Magic xpi - מבוססי SOA ו- Composite Applications.

מג'יק תעשיות תוכנה נסחרת ברישום כפול בבורסת נסדא"ק (סימול בורסאי: MGIC) והבורסה לניירות ערך בתל אביב (סימול בורסאי: מג'יק).

למג'יק מספר חברות בנות באירופה ארצות הברית ויפן, עשרות רבות של שותפים ובתי תוכנה המפתחים על בסיס הטכנולוגיה שלה, ומספר גדול של משתמשי קצה העושים שימוש במערכות המבוססות על טכנולוגיות שלה.

היסטוריה

בשנות ה-80 המוקדמות כתב עמי הולצמן את הבסיס למחולל היישומים "מג'יק", אותו מכר בהמשך ל"משוב מחשבים". המוצר נקרא במקור "גאוס". "מג'יק תעשיות תוכנה" הוקמה בשנת 1983 על ידי דוד אסיא ויקי דוניץ בתהליך ספין אוף מחברת "משוב מחשבים"[2], חברה בורסאית המספקת פתרונות עסקיים למיקרו-מחשבים. החברה החדשה נקראה במקור "משוב תוכנה לייצוא" (MSE - Mashov Software Export), ועסקה בפיתוח תוכנות עבור השוק העולמי, עם התמקדות במחולל יישומים "מג'יק".

החידוש העיקרי במחולל היישומים היה גישת תכנות המונחית מטא דאטא אשר אינה דורשת כתיבת קוד. הפלטפורמה תוכננה ופותחה במקור על ידי יונתן (יוני) השקס, יחד עם מיקו חסון שהיה אחראי על ניהול התוכנית. במהלך שנות השמונים, צמחה החברה כאשר היא מתבססת על מכירותיה בפלטפורמות DOS ו-UNIX לארגונים גדולים רבים במשק, לרבות צה"ל.

בשנת 1991, שינתה החברה את שמה ל "מג'יק תעשיות תוכנה" (תוך שמירה על ראשי התיבות MSE - Magic Software Enterprises). במהלך השנים הבאות הידקה מג'יק את קשרי העבודה שלה עם חברת IBM, תוך התמקדות בפיתוח מערכות AS/400, והפכה לחברת התוכנה הישראלית הראשונה המונפקת בנאסד"ק. בשנת 1995 שוחררה הגרסה הראשונה של מג'יק עבור מערכת ההפעלה Windows.

בשנת 1998, נרכשה מג'יק על ידי קבוצת פורמולה, בראשות דני גולדשטיין. לאחר החלפת השליטה, נהנתה החברה מגידול מואץ במכירות וברווח, עד אשר הגיעה לשווי שוק של כ-900 מיליון דולר. בפברואר שנת 2000, גייסה כמאה מיליון דולר לפעילותה בהנפקת מניות ונסחרה על פי שווי מוערך של מיליארד דולר.

בפברואר שנת 2001, החליף מנחם הספרי את יקי דוניץ כמנכ"ל החברה לאחר שזו לא עמדה בתחזיות הכלכליות ופרסמה שתי אזהרות רווח רצופות למשקיעיה, ושלוש בטווח של 15 חודשים.[3] באותה שנה, שחררה מג'יק לשוק את ה-"eDeveloper" – שלד תוכנה (framework) גרפי, מונע חוקים, ומונחה אירועים אשר הציע עבודה בריבוי משימות מול שרתי אינטרנט וסביבת ריצה לאינטרנט ושימוש מוגבר ברעיונות של פיתוח מונחה עצמים.

בשנת 2003, השיקה מג'יק את פלטפורמת האינטגרציה "iBOLT" – מערכת ביצוע אינטגרטיבית בין מגוון יישומים, המאפשרת צפייה בזמן אמת בכלל הנתונים העסקיים של החברה המיישמת. המערכת היא מערכת גרפית, שאינה מצריכה כתיבת קוד, ומאפשרת ביצוע אינטגרציה בין מערכות כגון SAP Business One, Salesforce.com, JD Edwards, IBM i and Lotus Notes. באמצעות המערכת ניתן לייצר תהליכים עסקיים פשוטים ומורכבים, באמצעות גרור ושחרר, והגדרות רכיבים במקום כתיבת קוד תכנות, ומאפשרת ביצוע שינויים בכל מערכות המידע ביעילות, מתוך סביבת האינטגרציה.

בשנת 2007, מינתה מג'יק את גיא ברנשטיין ליו"ר מועצת המנהלים של החברה. ברנשטיין החליף בתפקידו את דוד אסיא. לפני תפקיד זה שימש ברנשטיין כסמנכ"ל כספים ותפעול של החברה החל משנת 1999. באפריל 2010 מונה גיא ברנשטיין למנכ"ל מג'יק תעשיות תוכנה.[4]

ביולי 2008, שוחררה הגרסה הראשונה של פלטפורמת היישומים "uniPaaS" - פלטפורמה לפיתוח ויישום יישומים עסקיים הנועדה להחליף את eDeveloper. באמצעות יוניפאס ניתן לפתוח וליישם יישומי שרת-לקוח, יישומי SaaS, יישומים לטלפונים סלולריים ויישומי אינטרנט עשירים (Rich Client). יוניפאס מהווה פלטפורמה מלאה כלי פיתוח גרפי, שמאפשר פיתוח מהיר של יישומים, ללא הצורך בכתיבת קוד, בתצורה ייחודית של תכנות מונחה אירועים, קישוריות לבסיסי נתונים באופן שאינו תלוי בסוג הבסיס, יכולת הפעלת המערכת באמצעות כל מערכות ההפעלה, וכלים ליישום מהיר של המערכת בתצורות השונות. יוניפאס מאפשרת פיתוח מהיר, יישום מהיר של המערכת שפותחה, וביצוע מהיר של שינויים בלוגיקה העסקית של המערכת. בשנת 2011, מג'יק פרסמה גרסת דוט נט (NET.) של uniPaaS.

בשנת 2012, ביצעה מג'יק מיתוג כולל מחדש של החברה, כולל שינוי לוגו, סלוגן וחידוש שמות המוצרים החדשים. uniPaaS שינה את שמו ל "Magic xpa Application Platform", ו-iBOLT הפך ל Magic xpi Integration Platform"".[5] האחרון הושק בפלטפורמה משופרת הכוללת רשת נתונים מבוססת זיכרון (IMDG - In-Memory Data Grid) בטכנולוגיה של GigaSpaces.[6]

בשנת 2016, חתמה מג'יק על הסכם רכישה של 60% מהבעלות על חברת ראש טוב תעשיות תוכנה תמורת 21 מיליון דולרים, עם אופציה לרכישת הבעלות כולה. ראש טוב עוסקת בתחום מערכות ניהול המידע של מטופלים בתיקים רפואיים. הפלטפורמה שלה, קליקס, היא פלטפורמת פיתוח אפליקציות ותוכנה שמשמשת לתכנון וניהול מאגרים של תיקים רפואיים עבור ספקיות גדולות של שירותי בריאות. בפלטפורמה משתמשות הספקיות המובילות בתחום שירותי הבריאות בארץ.[7]

הטכנולוגיה של מערכות מג'יק

  • כתיבה ויישום פרויקט נעשים באמצעות עריכה גרפית והגדרות ללא כתיבה של קוד. תכונה זו מאפשרת יישום מהיר של פרויקט.
  • הטכנולוגיות מבית מג'יק אינן תלויות בבסיסי נתונים או מערכות הפעלה, ויכולות לפעול על AS/400, Unix, לינוקס, Windows ולפעול מול בסיסי נתונים כגון: MSSQL, אורקל, MySQL, Informix,DB2/400 ועוד.

חברות בת

  • CoreTech Consulting Group - חברה ייעוץ אמריקאית המתמחה ב- eBusiness.
  • HERMES Logistics Technologies - חברה בריטית המתמחה במחשוב חברות קרגו וחברות תעופה בתחום ההובלה האווירית.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 מג'יק תעשיות תוכנה בע"מ: נתונים כספיים באתר מאי"ה.
  2. ^ הדס גייפמן, ‏משוב נפרדת ממג'יק ומקור הפורמייקה, באתר גלובס, 4 בפברואר 2001
  3. ^ מג'יק - אזהרת רווח שלישית ב-12 חודשים, באתר הארץ, 5 באפריל 2001
  4. ^ מינוי גיא ברנשטיין למנכ"ל מג'יק תעשיות תכונה - הודעה לעיתונות, מאתר חברת קבוצת פורמולה.
  5. ^ מג'יק תעשיות תוכנה משיקה מיתוג חדש, באתר "אנשים ומחשבים", 8 ביולי 2012
  6. ^ השקה מחודשת של Magic xpa Application Platform בטכנולוגיית GigaSpaces מאתר IT jungel, יולי 2015 (באנגלית)
  7. ^ עמרי זרחוביץ', מג'יק רוכשת 60% מ"ראש-טוב תוכנה" ב-21 מיליון דולר באתר דה מרקר, 20 ביוני 2016.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34065985מג'יק תעשיות תוכנה