כופתה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
כופתאות הן כדורי בצק המבושלים בנוזלים (מים, מרק או חלב) ומוגשות כתוספת למרק או ברוטב. ישנן גם כופתאות המטוגנות בשמן עמוק.
הכופתאות יכולות להכיל מילוי כלשהו ואף להיות מתוקות ואז הן מוגשות כקינוח.
כופתאות במטבחים השונים
הרכב הכופתאות מגוון ומשתנה ממטבח למטבח.
- במטבח היהודי האשכנזי מוכרות הקניידלעך העשויות קמח מצה והן מופיעות גם במטבחים מזרח אירופאים אחרים כמו המטבח הצ'כי (שם הן נקראות קניידליקי) והמטבח הגרמני.
- במטבח האיטלקי מוגשים ניוקי העשויים מתפוחי אדמה, קמח וביצים.
- במטבח הסיני מוגשות כופתאות מאודות כחלק ממגוון הדים סאם.
- במטבח הצרפתי מגישים כופתאות עדינות הנקראות קנל (שיבוש של המילה קניידל בגרמנית).
- במטבח הצ'כי ובמטבח ההונגרי נפוצות כופתאות הנקראות נוקדלי המוכנות על ידי ניטוף בלילת בצק לנוזל רותח ומלוות באופן מסורתי את הגולאש.
- במטבח הערבי נפוצה הקובה העשויה בדרך כלל מסולת או בורגול אך לעיתים גם מאורז (בגרסאות היהודיות הכשרות לפסח).
- במטבח האוסטרי מגישים כופתאות תפוחי אדמה במילוי פירות לקינוח הארוחה. המוכרות ביותר הן כופתאות משמש הנקראות מרילנקניידל וכן כופתאות פובידל הנקראות גרמקנודל. כופתאות אלה נפוצות גם במטבח הצ'כי ובמטבח ההונגרי (נקראות גומבוץ).
- במטבח ההודי ישנן הגולאב ג'אמון - כופתאות גבינה המוגשות בסירופ סוכר וכן מלאי קופתה שהן כופתאות תפוח אדמה ממולאות גבינה ומבושלות ברוטב עשיר.
- במטבח הגאורגי ישנן החינקלי - כופתאות מבושלות במים רותחים וממולאות במגון מילויים אך בדרך כלל בשר.
- במטבח היפני מוכר הדנגו - כופתה הנעשית מקמח אורז ומוגשת בדרך כלל עם תה ירוק.
- במטבח הטריפוליטאי כופתאות בסטיל, כופתאות פירה תפוחי אדמה ממולאות בבשר ומטוגנות.
- במטבח היהודי-פרסי - כופתאות גונדי עשויות בשר עוף טחון וקמח חומוס.
- במטבח הרומני - פפנש הם כדורי גבינה, קמח וסולת, המטוגנים בשמן עמוק או מבושלים במים ומוגשים כקינוח עם שמנת חמוצה, ריבה וסוכר.
קישורים חיצוניים
- אהוד עין-גיל, כופתאות שזיפים, מאתר וואלה
- כופתאות תפוחי אדמה, מאתר "ifeel"
- רותי קינן, כופתאות ריזוטו, מאתר ynet
- עופר ורדי, בוחטות של בוכטה - כופתאות מופלאות, מאתר ynet
- כֻּפְתָּה, באתר האקדמיה ללשון העברית, שגיאה: זמן שגוי