גונדי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
גוֹנדי הוא מאכל יהודי-פרסי של כופתאות עגולות ואווריריות מבשר עוף טחון, חומוס וקמח שעשוי מחומוס יבש. הגונדי מוגש עם המרק שבו התבשל, בדרך כלל על גבי מצע של אורז לבן. צבעו של הגונדי הוא צהוב, בשל השימוש בתבלין הנפוץ בפרס כורכום או זעפרן.
גונדי לא מוצלח עלול להיות קשה, דחוס ולא נעים לאכילה, ולכן רכות הגונדי ואווריריותו משמשות כקנה מידה מסורתי בפרס להערכת כישורי הבשלן או הבשלנית.
מלבד גונדי חומוס ("נוכודי"), קיימים סוגים נוספים, כגון גונדי העשוי מבשר טחון, אורז ועשבי תיבול, וגונדי העשוי מבשר בלבד.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- כופתאות חומוס - גוֹנְדִי נוֹחוֹדִי מתכון של גידי כלימיאן "המטבח הפרסי" בהוצאת כנרת (באתר מבשלים)