גולאב ג'אמון
מאכלים | |
---|---|
סוג | קינוח |
מטבח | הודי ופקיסטני |
אזור מוצא | הודו ואיראן |
מוצא | הודו |
מרכיבים עיקריים | גבינה וזעפרן |
גולאב ג'אמון (בהינדי: गुलाब जामुन; באורדו: گلاب جامن; באנגלית: Gulab Jamun) הוא קינוח הודי מתוק, המבוסס על גבינה וסירופ סוכר ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].
הקינוח מורכב מקמח מיידה, גושי גבינה וחלב שאותם מערבבים יחד, יוצרים כדורים קטנים ומטגנים אותם בשמן עמוק או בחמאה מזוקקת הנקראת גהי.
לאחר הטיגון, משרים את הכדורים בסירופ סוכר, מוסיפים הל, מי ורדים וזעפרן ומקשטים עם שקדים וקשיו.
נהוג לצרוך את כדורי הגולאב ג'אמון כאשר הם חמים ולצד גלידת וניל או קולפי[2].
היסטוריה
הגולאב ג'אמון הופיע לראשונה באיראן בתקופת ימי הביניים, לאחר שהובא על ידי חיילים טורקים ממרכז אסיה להודו[3].
פירוש המילה גולאב בפרסית הוא מי ורדים ונגזר מצמד המילים פרח (gol) ומים (āb), בהינדי המילה ג'אמון נגזרת מצמח הסיזיגיום שפירותיו עגולים כמו שזיף שחור[4].
בשנת 2019, הכריזה ממשלת פקיסטן שגולאב ג'אמון הינו אחד ממאכליה הלאומיים של המדינה[5].
יום גולאב ג'אמון הבינלאומי נחגג מדי שנה בתאריך 10 באוקטובר[6].
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת גולאב ג'אמון, באתר Indianhealthyrecipes
- גולאב ג’אמון: סופגניות הודיות מטריפות, באתר Foody
- מתכון להכנת גולאב ג'אמון, באתר וואלה אוכל
- מתכון להכנת גולאב ג'אמון, באתר השולחן
- גולאב ג'אמון מושלמים לחנוכה, באתר מגזין שופרסל
הערות שוליים
- ^ Lachu Moorjani, Ajanta, Gibbs Smith, 2009-09, מסת"ב 978-1-4236-1333-6. (באנגלית)
- ^ Gulab Jamun Kulfi recipe, www.tarladalal.com
- ^ Michael Krondl, The Donut: History, Recipes, and Lore from Boston to Berlin, Chicago Review Press, 2014-06-01, מסת"ב 978-1-61374-673-8. (באנגלית)
- ^ K. T. Achaya, Indian Food: A Historical Companion, Oxford University Press, 1994, מסת"ב 978-0-19-562845-6. (באנגלית)
- ^ Gulab Jamun is now officially the national dessert of Pakistan, Daily Times, 2019-01-05 (באנגלית אמריקאית)
- ^ Maxcy College Admin, International Recipe of the Week: Gulab Jamun, The International House, 2019-10-23 (באנגלית)
32468055גולאב ג'אמון