דנגו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

דנגו (יפנית: 団子) הוא מאכל יפני - כופתה הנעשית מקמח אורז דביק, ומוגשת בדרך כלל עם תה ירוק. הוא נבדל ממוצ'י, כיוון שלהכנתו משתמשים בקמח של האורז הדביק כשהוא מעובה במים, ועבור בצק מוצ'י מבשלים את האורז עצמו וחובטים בו עד שהופך לבצק.

הדנגו אינו מאכל עונתי, אך סוגים שונים שלו אופייניים לעונות מסוימות של השנה. שיפוד דנגו מכיל שלוש עד חמש כופתאות הנעוצות בשיפוד במבוק.

סוגי הדנגו

  • אנקו - (יפנית: あんこ) דנגו בציפוי ממרח שעועית אזוקי (אנקו).
  • האנמי דנגו - (יפנית: 花見, מילולית: "צפייה בפרחים") דנגו מסורתי בשלושה צבעים. העליון ורוד, מסמל את הסאקורה, השני נייטרלי ולבן, והשלישי ירוק בתוספת מאצ'ה. נאכל מסורתית בחגיגות הצפייה בפרחי הדובדבן (אנ'), אך זמין כל השנה ואהוב על ילדים. לדנגו זה קיים אמוג'י: 🍡.
  • גומה - (יפנית: ごま) בתוספת משחת שומשום, לרוב שחור.
  • קינקו דנגו - (יפנית: きなこ) בתוספת קינקו, קמח פולי סויה קלויים.
  • מיטראשי דנגו (אנ') - (יפנית: みたらし) מצופה במיטאראשי, רוטב סמיך ומתוק המורכב מסויה, סוכר ועמילן. לרוב עובר צלייה על גריל שמעניקים לכדורים מעטה פריך וסימני חריכה, ומוגש בפסטיבלים ודוכני רחוב.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דנגו בוויקישיתוף
  1. מתכון בסיס לדנגו ותוספות מסורתיות באתר ptitim
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26443439דנגו