יחסי ארגנטינה–פקיסטן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי ארגנטינהפקיסטן
ארגנטינהארגנטינה פקיסטןפקיסטן
ארגנטינה פקיסטן
שטחקילומטר רבוע)
2,780,400 796,095
אוכלוסייה
45,761,159 252,917,583
תמ"ג (במיליוני דולרים)
640,591 338,368
תמ"ג לנפש (בדולרים)
13,999 1,338
משטר
דמוקרטיה נשיאותית רפובליקה אסלאמית פדרלית ודמוקרטיה פרלמנטרית

יחסי ארגנטינה–פקיסטן הם יחסי החוץ בין ארגנטינה לבין פקיסטן. הקשר צמח לאחרונה עם קשרים מסחריים חשובים המתפתחים יחד עם תקשורת אחרת בין הממשלות.

היסטוריה

שגרירות פקיסטן בבואנוס איירס

ארגנטינה ופקיסטן כוננו רשמית יחסים באוקטובר 1951, בתקופת ממשלתו של חואן דומינגו פרון. ההסכם המשמעותי הראשון נחתם במאי 1983. מאז נערכו ביקורים רמי דרג בשתי המדינות ונראה כי היחסים הלכו והתגברו למערכת היחסים הלבבית שנראית היום; עם הסכמים, באופן עקרוני לפחות, להמשיך בדיונים בתחומי עניין הדדי, כמו המערכות הכלכליות והפוליטיות שלהם.

הסחר הדו-צדדי בין ארגנטינה לפקיסטן התגבר בשנות התשעים כתוצאה מהגידול המתקדם בייצוא הארגנטינאי שהחל בשנת 1992 (למעט בשנת 1994), היתרה החלה להתגבר עד שהגיעה למקסימום בשנת 1998 של 117.49 מיליון דולר. ב-19 ביולי 2002, ארגנטינה פקיסטן חתמו על הסכם רשמי על סחר ושיתוף פעולה בין שתי מדינות, בהתאם לתקנות של ארגון הסחר העולמי.

במרץ 2012, ממשלת ארגנטינה הדגישה את חשיבות היחסים הדו-צדדיים עם פקיסטן, ומזמין את השגריר הפקיסטני כאורח המרכזי בטקס בבואנוס איירס לציון 60 שנות ידידות בין פקיסטן לבין ארגנטינה. באותה השנה התרחשה חנוכת רחבת פקיסטן בין יום העצמאות של פקיסטן ב-14 באוגוסט ליום העצמאות של ארגנטינה ב-9 ביולי. היה זה גם לציון 60 שנה לכינון יחסים דיפלומטיים בין שתי המדינות הידידותיות.

הסחר הדו-צדדי בין ארגנטינה לפקיסטן - שבשנת 2008 הגיע לרמה המקסימלית (206 מיליון דולר), באמצע 2007 ארגנה הקנצלרית הארגנטינאית משלחת סחר רב-מגזרית לפקיסטן, שבסיסה בקראצ'י, העיר המסחרית הגדולה במדינה, יותר מ-15 מיליון תושבים, ושם אנשי עסקים ארגנטינאים קיימו יותר ממאתיים סבבים עסקיים עם מקביליהם. בין שאר התוצאות, מעבדת ASPEN (מוצרים אונקולוגיים ועיניים) סגרה חוזה ייצוג למשך חמש שנים; ומעבדת OMEGA SA (גניקולוגיות) סגרו חוזה בלעדי למכירת מוצריה בשוק ההוא. בנובמבר 2015, הרפובליקה הארגנטינאית קיבלה את הוקרתה של הרפובליקה האיסלאמית של פקיסטן מכוח הסיוע ההומניטרי שהעניקה ארגנטינה, באמצעות ועדת הקסדות הלבנות, שכללה 30 ארגזי טבליות כדי לטהר בסך הכל 6,000,000 ליטר מים, שהופצו בין סוכנויות הומניטריות שונות באמצעות הייצוג הארגנטינאי.

כיכר פקיסטן

פלאזה דה פקיסטן (Plaza de Paquistán) היא נקודת ציון בבואנוס איירס המנציחה את הידידות בין ארגנטינה לפקיסטן. הוא ממוקם בלב ליבו של פרק טר דה פבררו בשכונת פלרמו. הכיכר עוצבה מחדש בשנת 2012 ונפתח ב-27 ביולי 2012 על ידי השגרירה נאלה צ'וחאן מפקיסטן, לציון 60 שנה לכינון יחסים דיפלומטיים בין שתי המדינות הידידותיות. השגרירה אמרה: "אנו מעריכים עמוקות את מחוות החברות החשובה הזו ואנחנו צריכים להעמיק עוד יותר את קשרי הידידות הללו באמצעות שיתוף פעולה מועיל הדדית בסחר ובתרבות."

בשנת 2009 נחתמו הסכמים בנוגע לשיתוף פעולה טכני ומדעי-טכנולוגי (כמו האינטרס הפקיסטני ברכישת כלי שיט אוקיינוגרפי) ושיתופי פעולה בנושאי CNG ואנרגיה הכוללים השתתפות אפשרית של ארגנטינה בפרויקטים של חיפושי גז. ובבניית צינורות גז, והשתתפות חברות ארגנטינאיות בפרויקטים הידרו-אלקטריים.

דיפלומטיה

ארגנטינה היוותה חלק מהקונצנזוס לטובת ההחלטה שהציגה פקיסטן על הזכות להגדרה עצמית הנדונה מדי שנה במהלך העצרת הכללית של האו"ם. פקיסטן הצביעה בעד החלטת האו"ם הקובעת כי "המשך הקולוניאליזם אינו תואם את אידיאל השלום האוניברסלי של האו"ם" הרלוונטי לשאלת איי מלווינס. שתי המדינות חולקות גם השקפות משותפות בנוגע לרפורמות באו"ם ובנושא הרחבת מועצת הביטחון של האו"ם.

נשיאות הסנאט הפקיסטני אמרה על היחסים כי ל"פקיסטן וארגנטינה [יש] שיתוף פעולה הדוק מאוד בתחומים שונים ואחידות תמימות דעים בנושאים בינלאומיים."

שיתוף פעולה

לשתי המדינות קשרי קשר סחר מבוססים, הן מקיימות "ועדה כלכלית משותפת" והמועצה העסקית של פאק-ארגנטינה, כדי להאיץ את צמיחת היחסים ביניהם. שתי המדינות עוסקות כיום בעיקר בתוכניות לפיתוח חקלאי, בעיקר בתחומי הפיקוח על מחלות בעלי חיים, וכן בנושאים פוליטיים ודיפלומטיים בעלי אינטרס הדדי.

שגריר ארגנטינה בפקיסטן הצהיר כי שתי הממשלות מעורבות בבחינת אזורים חדשים בהן הן יכולות להגביר את שיתוף הפעולה, ואמר ששתי המדינות צריכות "להגביר את המאמצים" להקמת תחומים שעדיין לא נבדקו, כולל חיזוק קשרי הסחר באמצעות יבוא חיטה, ובשליחת משלחות סחר נוספות בין שתי המדינות. נשיא לשכת המסחר אסלאמאבאד הסכים עם השגריר והדגיש את הצורך בהסכמים פורמליים נוספים בין הארגון שלו למקביל אליו בבואנוס איירס. חברות ארגנטיניות גם הביעו עניין בחקר והפיתוח של שדות גז במחוזות הפקיסטניים של בלוצ'יסטן וסינד.

ביקורים רשמיים

נשיא פקיסטן, פרבז מושארף, ביקר בארגנטינה בשנת 2004, כחלק מביקור בשלוש מדינות אמריקה הלטינית כדי לחזק את היחסים הכלכליים והפוליטיים בין פקיסטן לאזור כולו וארגנטינה במיוחד. מושארף קיים גם פגישות עם נשיא ארגנטינה, ובנאום שהתקיים בפני המועצה הארגנטינאית ליחסים בינלאומיים הוא רמז לשיתוף פעולה רב יותר בנושאים בעלי אינטרס הדדי באו"ם ולחיזוק הקשרים הכלכליים והפוליטיים בין מדינות.

נציגויות דיפלומטיות

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28949379יחסי ארגנטינה–פקיסטן