אבי ביטון
אבי ביטון במסעדת "אדורה" (נובמבר 2011) | |
לידה |
24 במרץ 1981 (גיל: 43) פרדס כץ, בני ברק, ישראל |
---|---|
סגנון בישול | צרפתי - ים תיכוני |
מסעדות |
|
טלוויזיה |
|
ספרים |
|
אָבִי בִּיטוֹן (נולד ב-24 במרץ 1981) הוא שף ישראלי.
ביוגרפיה
ביטון נולד בפרדס כץ, אח צעיר לארבע אחיות, למשפחה ממוצא טורקי-מרוקאי. הוא שהה במטבח כבר מגיל צעיר, וב-1995, בגיל 14, עבד בסניף קפולסקי ברמת גן.את שירותו הצבאי עשה בחיל השריון (התגייס ב-1999). כשהתבגר עבד במסעדות "רפאל" של רפי כהן, "קורדליה" של ניר צוק ו"יועזר בר יין" של שאול אברון. ביטון גם היה שותף להקמתה של מסעדה בעיר בוקרשט שברומניה ועבד כשף פרטי.
ביטון מתחבר לבישול "עילי ביתי" ואת סגנונו שואב מהמטבח הצרפתי-ים תיכוני, תוך התבססות על חומרי הגלם עם נגיעות מינימליות. הוא הושפע מהשפים הישראלים: שלום קדוש, חיים כהן ועזרא קדם.
בשנת 2005, בגיל 24, פתח ביטון את מסעדת "אדורה", יחד עם שותפיו דורון נחמן והילה אבנת, כשמנות הדגל באדורה הן "בקלאווה כבד אווז" ו"פלאפל חצילים". בספטמבר 2009 פתח את הבר "צינה" ברחוב דיזנגוף, בתל אביב. בשנת 2010 פתח ביחד עם נחמן את המסעדה הכשרה "מרקדו" בקומה העליונה של קניון עזריאלי.
ביטון הגיש את תוכניות הטלוויזיה "מקסימום 24" ו"מטבח עולמי" בערוץ האוכל והשתתף בתוכניות "השף הבריא" בערוץ 10. הגיש את תוכניות הבישול "סופר שף" בערוץ האוכל ובערוץ 10 ו"בית הספר לשפים מתחילים" מבית הטלוויזיה החינוכית. החל מ-2015 מגיש את תוכנית הבישול "במטבח עם אמא" בערוץ האוכל, שכבר משודרת 3 עונות.
המגזין "על השולחן" בחר ב"אדורה" כאחת מעשר המסעדות הטובות בישראל לשנת 2009.[1] מדריך מפה בחר ב"אדורה" כמסעדה השביעית בטיבה בישראל לשנת 2010.[2][3] ביוני 2011 אתר האינטרנט TripAdvisor, בחר במסעדת אדורה כמסעדה השנייה המומלצת ביותר בתל אביב, ברשימת הדירוג של 250 מסעדות בעיר.[4]
בחודש אפריל 2016, ולאחר שעזב את מסעדת אדורה, הצטרף שף אבי ביטון לקייטרינג "מזל טלה".[5]
ב-2018 פתח בתל אביב את מסעדת "קפה פופולר".[6]
ב-2021 הפך להיות השף של מסעדת "יאסו" בתל אביב במקומו של אביב משה.
ספריו
- "בני ואבי מבשלים" (עם בני סיידא), הוצאת מודן, 2010.
- "ספר העוף" (עם בני סיידא), הוצאת מודן, 2011.
- "שולחן לחג - ארוחות נפלאות לראש השנה, פסח ושבועות" (עם עמיר אילן, איילת לטוביץ', עומר מילר), רימונים הוצאה לאור והוצאת כתר, 2012.
גלריה
קישורים חיצוניים
- אתר מסעדת אדורה
- עכבר העיר אונליין, אדורה: עשר אצבעות וחיך, באתר הארץ, 31 ביולי 2008
- ynet, שפים מדברים: אבי ביטון, באתר ynet, 14 באוגוסט 2007
- סוניה ברשילון, אבי ביטון, באתר "חיים טוב"
- יעל רייף, עכבר העיר אונליין, השף המשתף: מגלים את הסודות של מסעדת אדורה, באתר הארץ, 24 במאי 2010
- מסעדה חדשה כשרה לשף אבי ביטון (אדורה): מרקדו(הקישור אינו פעיל), באתר "אכול ו-Chateau", 21 באוגוסט 2010
- על הספר בני ואבי מבשלים, באתר "טקסט"
- השף הבריא עם אבי ביטון, נענע 10, 23 באוקטובר 2008
- מתכונים של אבי ביטון, cookeat.co.il
ביקורות
- עירא רוזן, הצעה מגונה, באתר וואלה!, 03 בדצמבר 2009
- דניאל רוגוב, עכבר העיר אונליין, אדורה: איכות לא מתפשרת בבן יהודה, באתר הארץ, 9 בספטמבר 2008
- גלי וולוצקי, הפסקה לעסקית: על תחכום והתחכמות, באתר כלכליסט, 8 ביולי 2008
- ראובן לייב, כגודל הציפייה - גודל האכזבה, באתר News1 מחלקה ראשונה, 30 במרץ 2008
- זיו לנצ'נר, ביקורת מסעדה: בקלאוות נפוליאון ב"אדורה", באתר ynet, 7 במאי 2007
- איתי להט, מסעדת שף בגובה העיניים, באתר וואלה!, 21 בדצמבר 2006
הערות שוליים
- ^ ההרכב הפותח: 10 המסעדות הטובות לשנת 2009, המגזין "על השולחן"
- ^ אילי תימור, עשר המסעדות הטובות בישראל לפי אתר "מפה", ynet, 22 בפברואר 2010
- ^ דני גרסטנפלד, מסעדות השף הטובות ביותר בישראל - על פי מומלצי אתר 'מפה' לשנת 2010, "תל אביב local", 22 בפברואר 2010
- ^ nrg מעריב, הכי שווה: מסעדת דלאל נבחרה כמסעדה המומלצת ביותר בתל אביב, באתר nrg, 28 ביוני 2011
- ^ שירי הדר ולין לוי, במזל טלה: אבי ביטון מצטרף לקייטרינג, ynet, 2012
- ^ קפה פופולר של אבי ביטון נפתחה בתל אביב
36673715אבי ביטון