קפולסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

קפולסקי בע"מ
KapolskiNewLogo.jpg
נתונים כלליים
סוג חברה פרטית
מייסדים האחים זליג ועקיבא קפולסקי
תקופת הפעילות 1934
2018 (הקמה מחדש), ישראלישראל ישראל – הווה
ענפי תעשייה רשת בתי קפה
אנשי מפתח לירון אנגל
סמליל החברה לאורך השנים

קפולסקי היא יצרנית עוגות ישראלית שהייתה במשך עשרות שנים גם רשת בתי קפה שנסגרה, ובדצמבר 2018 נפתח מחדש סניף ראשון של הרשת ברמת השרון[1].

משפחת קפולסקי כללה מספר אחים (פולה, עקיבא, דורה, דינה וזליג) שעוד במולדתם ליטא היו קונדיטורים בשנות השלושים ובעלי רשת קונדיטוריות מצליחה שם. כשעלו לישראל פתח זליג יחד עם אחיו עקיבא את הסניף הראשון ברחוב אלנבי בתל אביב[2].

בהמשך נפתח סניף ירושלמי על ידי בן דוד שלהם, מנשה קפולסקי ובניו אריה וישראל בכיכר ציון בירושלים. באלנבי נפתח עוד סניף של "האחים קפולסקי". בהמשך זליג נפרד מעקיבא והקים קונדיטוריה משלו בשם "קפולסקי", בהתחלה בצפון קריית עמל (אשר הפכה בשנת 1958, לאחר איחוד טבעון עם קריית עמל אשר מצדו הדרומי של כביש 75, לקריית טבעון) ואחר כך בחיפה.

בנו של זליג, מיקי, החליט לעבוד גם בקפולסקי לאחר שסיים את שירותו הצבאי, ולשם כך טס להולנד לשנה ללמוד קונדיטוריה, שם למד ועבד במאפייה גדולה של קרובי משפחה באמסטרדם. לאחר שהות של שנתיים בהולנד חזר לישראל והתחיל לעבוד עם אביו זליג בקונדיטוריה "קפולסקי" בחיפה, שנוסדה בשנת 1958. זליג עבד בסניף החיפאי ברחוב מיכאל בהדר, עד שבנו מיקי נפטר בשנת 1971 מתאונת דרכים בגיל 26, וזליג הפסיק לעבוד בקפולסקי. במקביל עבד עקיבא בסניף באלנבי. מי שהפך את הרשת לרשת משגשגת הוא דוד, בנו של עקיבא, אחרי שמיקי נפטר.

בשנת 1977 פתח דוד את בית הקפה הראשון של "קפולסקי" בנאות אפקה. הרשת זכתה להצלחה גדולה, והחלה למכור זיכיונות למפעילים נוספים. בשנת 2001 היו לרשת כ-50 סניפים ברחבי ישראל, אולם בהמשך, עם עליית רשתות בתי קפה חדשות, כמו ארומה וארקפה, איבדה קפולסקי את מקומה המרכזי בתחום, וכל סניפי בתי הקפה של הרשת נסגרו בזה אחר זה.

בשנת 2002 מכר דודי קפולסקי, בן דודם של זליג ועקיבא, את רשת קפולסקי לחברת ויטה פרי-גליל תמורת כ-4.4 מיליון שקלים[3] וירד מישראל לאוסטרליה.

בשנת 2015 החלה קונדיטוריית אנגל בבעלות דורון ולירון אנגל בהליכי רכישה של קפולסקי, והודיעה על כוונתה לחדש את פעילותה של קפולסקי כרשת בתי קפה[4].

בדצמבר 2018 נפתח מחדש סניף ראשון של הרשת ברמת השרון.[5]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שירי כץ, קצפת משנות ה-80: נפתח הסניף הראשון של רשת קפולסקי, באתר Time Out תל אביב, 10 בדצמבר 2018
  2. ^ פרסום בעיתון הרשמי של ממשלת המנדט על ייסוד השותפות. תחילת השותפות 21 בינואר 1936 והשותפים היו אבא קפולסקי, עקיבא קפולסקי ואבר בן אהרן הרצוג.
  3. ^ דירקטוריון החברה אישר את ההסכם עם קפולסקי ודוד קפולסקי, באתר מאי"ה של הבורסה לניירות ערך, 28 באפריל 2002
  4. ^ ריטה גולדשטיין, ‏טעמי הילדות חוזרים: רשת בתי הקפה קפולסקי נפתחת מחדש, באתר ‏מאקו‏‏, ‏‏27 בדצמבר 2015‏
  5. ^ יפתח כרמלי, רשת קפולסקי חוזרת: ביקרנו בסניף החדש שנפתח היום, באתר ynet, 10 בדצמבר 2018


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0