עומר מילר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עומר מילר
לידה 17 במאי 1980 (גיל: 44)
אשל הנשיא
מסעדות
  • "פוד ארט" (נסגרה)
  • "חדר האוכל"
  • "שולחן"(נסגרה)
  • "סוסו אנד סאנס"
  • "פיצה סבא"
טלוויזיה
ספרים "מטבח ישראלי"

עומר מילר (נולד ב-17 במאי 1980) הוא שף ישראלי ומגיש תוכנית בישול.

ביוגרפיה

עומר מילר נולד וגדל בכפר הנוער "אשל הנשיא". אביו הוא זאב מילר, מנהל הכפר במשך שנים רבות וכיום, מנכ"ל יק"א. בצה"ל שירת בגלי צה"ל. בתום שירותו הצבאי מצא מילר עבודה זמנית בבית קפה "מאיר" ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, ובהמשך למד בבית הספר "בישולים" בתל אביב.

מילר עשה תואר ראשון בכלכלה ובתקשורת[דרושה הבהרה]. עבר לארצות הברית ועבד במסעדת "טבלה" במדיסון אווניו, ניו יורק. עם חזרתו לישראל עבד במסעדת "מוסקט", בראש פינה, ב"דניאלה" ברחוב נחמני, והמשיך לקייטרינג "פוד ארט" במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, בתחילה כסגנם של השפים ירון קסטנבוים ודני הקר, מהם הושפע מאוד. כעבור זמן מה החליף מילר את קסטנבוים והתמנה לשף הראשי של המסעדה והקייטרינג. משנסגרה מסעדת "פוד ארט", קמה תחתה מסעדת "חדר האוכל", ומילר התמנה לשף הראשי שלה ולאחד השותפים ביחד עם סטיבן לובל, איתי ספיבק וקבוצת "פוד ארט". המסעדה הוקמה בהשראת חדר אוכל בקיבוץ, מנוגדת לזוהר של המיקום בסמוך לקאמרי. בה השולחנות מוארכים ובצידם ספסלים המתאימים לארוחה משותפת. זאת תוך התמקדות בפשטות באוכל. חדר האוכל זכתה בתואר "מסעדת השנה" לשנת 2010 במגזין על השולחן.[1]

מילר גם שותף בפאב "ביפר". בפברואר 2012 פתח את מסעדת "שולחן" בשדרות רוטשילד בתל אביב,[2] שנסגרה בשנת 2016.[3] ב-2015 הוא פתח, יחד עם אולם האירועים "שבע", את חברת הקייטרינג BAZAAR. ב-2016 פתח את מסעדת ההמבורגרים "סוסו אנד סאנס" בתל אביב. לאחר הצלחתה הרבה של המסעדה נפתחו סניפים ברחבי הארץ. בינואר 2018, פתח מילר פיצריה חדשה בשם "פיצה סבא", שזכתה גם היא להצלחה רבה, בשדרות רוטשילד בתל אביב.[4] באפריל 2018 קנה מילר את מסעדת "מעבר לקצה" שנמצאת בחוף הצוק הצפוני בתל אביב.

בעת התפרצות נגיף הקורונה בישראל יזם מחאת מסעדנים לפתיחה מחדש של המסעדות, שנסגרו בהוראת משרד הבריאות בשל הקורונה, ופתח את מסעדתו בניגוד להנחיות.[5]

מילר נשוי לסטייליסטית שירן כדר ואב לתאומים. הם מתגוררים במושב נווה ירק.

ספרים

ב-2010 ראה אור ספרו "מטבח ישראלי" בהוצאת על השולחן.

ב-2012 יצא לאור ספרו "שולחן לחג" (עם עמיר אילן, אבי ביטון ואיילת לטוביץ') בהוצאת רימונים והוצאת כתר.

ב-2015 יצא הספר "גם טעים, גם בריא" (עם אלינוער רבין ובלווי מדעי של פרופ' דן טרנר). הספר כולל מתכונים לסובלים ממחלות כגון קרוהן, קוליטיס וצליאק).

טלוויזיה

בשנת 2011 מילר הגיש בערוץ האוכל את תוכנית הבישול "הכי טרי שיש", ביחד עם מיכל אנסקי.

בשנת 2012 החל להגיש את תוכנית הבישול "שף על האש" בערוץ 10.

בשנת 2015 השתתף בתוכנית הבישול והבידור "שישי טייק אווי" ברשת, ערוץ 2 בהנחייתם של טום באום ואוריאל יקותיאל.

בשנת 2017 הגיש לצד אשתו את תכנית הבישול "סטוריז" בערוץ האוכל.

בשנת 2020 החל להגיש את תכנית הבישול "מה יש לאכול" לצד תמרה אהרוני בערוץ רשת 13.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "חדר האוכל" - מסעדת השנה של "על השולחן", באתר על השולחן
  2. ^ גרדה גלזר, שולחן: המסעדה החדשה של עומר מילר, באתר וואלה, 1 בפברואר 2012
  3. ^ רותם מימון, תגידו יפה שלום: גם מסעדת "שולחן" של עומר מילר נסגרת, באתר הארץ
  4. ^ ריטה גולדשטיין, ‏פיצה סבא: טעמנו את הפיצה החדשה של עומר מילר, באתר ‏מאקו‏‏, ‏23 בינואר 2018‏
  5. ^ מאיה דרין, ‏קורונה, באתר ישראל היום, 16 במאי 2020
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28290765עומר מילר